Vukčević: Kako Željko kaže

Vukčević

foto: KK Partizan

Smailagić i Vukčević trebalo je da na početku sezone dijele minutažu, najviše na poziciji četiri, ali Smajli je povrijeđen i to je otvorilo više prostora za mladog Tristana – pogotovo u ABA ligi.

To se vidjelo i u prvoj utakmici u sezoni, Vukčević je na gostovanju protiv Cibone na terenu bio 20 minuta i odigrao je odlično – 14 poena, četiri skoka, dve ukradene lopte, indeks 17.

“Najvažnije je da u svaku utakmicu uđemo maksimalno spremni i da uvijek damo 100 odsto naših mogućnosti”, rekao je Tristan na početku razgovora za B92.net.

Vukčević je na najbolji mogući način iskoristio ukazano povjerenje Željka Obradovića.

Čekam priliku i kada je dobijem, dam sve od sebe da je iskoristim. Vidjećemo, trener je Željko, njega ću da slušam, kao i svaki dan, i radiću šta mi on kaže”, iskren je 19-godišnji srpski košarkaš.

Vukčević nam otkriva da Obradović zahtijeva od njega da igra čvrsto, nešto što mu je falilo prethodne sezone u Partizanu, i da uvijek daje sve od sebe. Iako igra na poziciji četiri, Tristan u nekim postava može da pokrije i pozicije tri i pet, odnosno krilo i centra.

“Najviše igram poziciju krilnog centra, ali sam dosta vremena provodio na tri… a mogu i na pet i da napadam iz ‘pick and pop-a’. Šta god trener bude tražio, to ću i raditi”, jasan je.

Kao što smo napisali, Vukčević je odigrao sjajno protiv Zagrepčana, ali ističe da ekipa može mnogo bolje.

“Za prvu utakmicu smo odigrali baš dobro, ali rekao sam i tokom intervjua poslije utakmice da to nije to, da moramo još da radimo i bolje da igramo”, rekao je Tristan.

O ličnim i timskim ambicijama nije želio mnogo da priča, kako kaže – “sezona je dugačka”.

“Idemo dan po dan, dugačka je sezona, nemamo vremena da pričamo o tome. Samo utakmicu po utakmicu, to je najbolji pristup”, zaključio je Tristan.

Podsjećamo, Tristan Vukčević je sin nekadašnjeg košarkaša Crvene zvezde,Olimpijakosa, Reala, Armanija, Virtusa i Montepaskija, Dušana Vukčevića, a u Partizan je došao iz Real Madrida.

Rođen je u Italiji, a njegov otac je Srbin iz Bosne i Hercegovine, dok mu je majka Grkinja iz Švedske pa tako posjeduje srpsko državljanstvo i pasoš Grčke i Švedske.

About The Author