Vuk: Ne bježimo od uloge favorita

U subotu počinje finalna serija košarkaškog šampionata BiH.

Zrinjski se bori za prvu, Igokea za sedmu, a šestu u nizu titulu šampiona Bosne i Hercegovine.

U “Ligi 6” tim iz Mostara je oba puta pobijedio Igokeu i u finalnoj seriji, koja se igra na tri pobjede će imati prednost domaćeg terena. Kapiten Igokee Vuk Radivojević učestovao je u osvajanju prethodne dvije titule šampiona i smatra da bi i taj detalj da Igokea kao klub u odnosu na Zrinjski “zna” kako se osvajaju trofeji mogao puno značiti.

“Sigurno da to znači, ali generalno sve ono što je urađeno do sada se ne gleda više. Finale je jedno takmičenje za sebe, koje se igra na tri dobijene utakmice. Mislim da i mi i oni jedva čekamo da finale krene. Mi smo imali malo više odmora od njih. Oni su u srijedu završili seriju protiv Sparsa”, rekao je za naš portal Radivojević.

Ne bježi od uloge favorita u finalu.

“Ne bježimo od uloge favorita. Mi branimo titulu i kao što sam pričao, a stojim i sad iza toga iako smo od njih izgubili dvije utakmice i iako oni imaju kvalitet, koji je nesporan, mi smo pravili greške i sami smo krivi za poraze. Tako da koliko mi budemo ozbiljno pristupali svakoj utakmici tako će se razvijati situacija”.

Prvi meč finala na rasporedu je u subotu u Mostaru od 20 časova i 15 minuta. Sve mečeve finala prenosiće RTRS i BHTV.

foto:kosarka24.ba

About The Author

Možda ste propustili