Vuk i Sava: Ovaj tim nije projektovan za opstanak, ali …

Sava Lešić i Vuk Radivojević nakon izborenog opstanka u ABA ligi.

Igokea je u posljednjem kolu ABA lige pobjedom protiv zadra 100:82 ovjerila opstanak. Na kraju su zabilježili osam pobjeda i 14 poraza. Sava Lešić je od početka sezone bio jedan od najkonstantnijih u ekipi moja je promijenila tri trenera

“Prije ove utakmice imali smo samo jedan cilj da pobijedimo i da ne zavisimo od drugih. Dobro smo otvorili utakmici i veći dio kontrolisali, dok smo se na kraju malo uplašili pobjede što nismo smjeli. Poslije turbulentene sezone napravljen je veliki uspjeh i izboren opstanak u ligi i to je najvažnije”, rekao je Lešić i dodao:

“Od početka sezone ovaj tim nije bio projektovan da se bori za opstanak već za mnogo više ali splet okolnosti bio je takav kakv jeste. Borili smo se za opstanka što nije povalno ni za nas ni za klub, ali izborili smo to i to je najvažnije”.

Vuk Radivojević je kao kapiten predvodio Igokeu još jednu sezonu.

“Znamo šta nam je utakmica znašila i kako smo se pripremali i pred domaćom publikom igramo sa mnogo boljom energijom. Čestitike svim ljudima koji su izborili opstanak što nije bio primarni cilj, ali tako se pogodilo. Malo smo uznemireni i treneru je tokom meča umrla majka tako da je veselje umanjeno skroz”.

Dragan Nikolić je poslije meča smogao snage da se obrati medijima.

„Ne bih pričao o utakmici i sezoni, molim Vas da me shvatite, doživio sam ljudsku tragediju, umrla mi je majka. Ljudi iz Igokee su me oslobodili ovog meča, u ovim momentima nisam baš u stanju da nešto puno komentarišem. Svakako pobjedu pokljanjam majci Gordani. Hvala svima na razumijevanju, podršci, profesionalnoj ljudskoj. Sve ostalo , bih volio da kažete vi. Bitno je da je Igokea osvojila kup, ostvarila opstanak. Još jednom izvinjavam i hvala na razumijevanju.“

Foto:Nenad Vuruna/Igokea

About The Author

Možda ste propustili