Dodik: Griješio sam ja i klub

Generalni menadžer Igokee u sezoni u ABA ligi.

Igokea je sezonu u ABA ligi okončala pobjedom u posljednjem kolu protiv Zadra, kojom su izbjegli baraž za opstanak u ligi. Na kraju osam pobjeda i 14 poraza ekipa koja je na početku sezone imala veće ambicije. Na kraju su promijenili tri trenera. Sezonu je počeo Nenad Trajković, koga je zamijenio Žarko Milaković, da bi posljednjih 10 mečeva klub vodio Dragan Nikolić.

Od igrača su sezonu počeli i završili njih sedam: Vuk Radivojević, Sava Lešić, Darko Talić, Dalibor Ilić, Filip Adamović, Đorđe Milošević i Robert Rikić.

Od igrača koji su stizali tokom sezone utakmicu sa Zadrom su dočekali: Novak Musić, Danilo Anđušić, Lavetijus Vilijams, Grant Džeret i Marko Luković.

Dres Igokee su nosili još: Oliver Lafajet, Orlando Džonson, Tomislav Zubčić, Domen Lorbek, Trej Kel i Džimi Gevin.

Generalni menadžer Igokee Igor Dodik priznaje da su griješili tokom sezone.

“Pao nam je kamen sa srca nakon pobjede nad Zadrom. Cijela sezona bila je stresna i morala je i ova utakmica da bude stresna pet minuta prije kraja. Hvala bogu pa je završila onako kako smo je započeli. Za mene nikad teža sezona i upravu kluba. Imali smo nekih grešaka na početku koje sam ličnio donio i koje samo sa upravom donijeli. Išli smo iz greške u grešku i veće probleme. Hvala svim u klubu, igračima prije svega jer smo posljednju utakmicu iznijeli kako treba i kako smo se dogovrali. Nije bilo nimalo lako. Hvala treneru i stručnom štabu koji je na kraju iznio cilj postavljen na početku sezone, a to je opstanak iako smo imali neke druge planove. Na kraju smo ostvarili ono što smo primarno željeli”, rekao je generlani menadžer Igokee Igor Dodik.

Smatra da je velika stvar što će Igokea i naredne sezone igrati regionalnu ligu.

“Velika je pobjeda što ćemo iduće sezone ponovo igrati ABA ligu koja nikada nije bila jača i tek treba da se sastane predsjedništvo i skupština i odlučima šta ćemo sa zahtjevima Olimpijakosa i Panatinaikosa. Nema kraja tome i ABA liga je svima interesanta svima u Evopi i Igokei je čast što se takmiči u tavoj ligi”.

Sezona za košarkaše Igokee je završena pošto neće nastupati u Ligi BiH. Uprava kluba ima dosta vremena da radi na sastavu ekipe koja će sa treninzima početi u avgustu ili septembru.

“Počeli smo već da razmišljam o idućoj sezoni i već imamo neke planove, ali ćemo sve početi da radimo za desetak dana kada se glave malo razbistre. Da krenemo pripreme za iduću sezonu na vrijeme, a ne kao za ovu kada smo pravili greške”.

Foto:Nenad Vuruna/igokea

About The Author

Možda ste propustili