Vujošević:Obradovao sam se pobjedi Partizana

Duško Vujošević o posljednjim dešavanjima u KK Partizan.

Posljednji trofej prije osvajanja Kupa u Nišu, KK Partizan je osvojio pod trenerskom palicom Duška Vujoševića. Bila je to titula šampiona Srbije iz 2014. godine. Titula između  ostalog ostala upamćena i po tome što je tadašnji kapiten Crvene zvezde,Marko Simonović, uzeo pehar namijenjen pobjedniku i odnio ga na tribine.

Ove godine nakon trofeja sraman potez kada je neko skinuo pločice sa imenom Crvene zvezde sa trofeja Kupa Srbije.

“Kao što bilo ružno i ono što se dogodilo 2014. godine kada su navijači Crvene zvezde oteli pehar i izgazili ga, pa je on poslije prilično tajno vraćen u klub da niko ne zna. Jednom kada je takvo ponašanje prošlo nekažnjeno, bilo je jasno da će proći ponovo”, kaže za Danas bivši trener Partizana

Od kada se snimak pojavio reagovali su i Crvena zvezda, i Košarkaški savez Srbije i Partizan osuđujući ovaj vandalizam, ali i razmijenivši međusobno optužbe. Iz redova crno-bijelih rečeno je da klub i igrači nemaju veze sa uništavanjem trofeja, međutim ostalo je otvoreno pitanje kako je uopšte pehar mogao da se nađe u rukama osoba koje nemaju veze sa klubom.

Duško Vujošević smatra da odgovornost kluba sigurno postoji, ali i dodaje da ne vjeruje da je iko iz Partizanovog tabora u startu imao bilo kakvu zlu namjeru. Na pitanje gdje leži odgovornost Košarkaškog saveza, odnosno vječitih rivala u situaciji kada navijači oba tima uništavaju trofeje, odnosno bez kazne vreijđaju i igrače i trenere, što je sam kako ističe u više navrata iskusio u najgorem mogućem obliku a da niko nije reagovao, Vujošević kaže da „ni Zvezda, ni Partizan, ni KSS nemaju mehanizme i sredstva“ da kažnjavaju izgrednike i da je to posao državnih organa.

“Ne mogu klubovi da izađu na kraj sa navijačima koji su dosta moćni i koji su u pojedinim dilovima sa državom. Nadležni organi koji se bave javnim redom i mirom treba da rade svoj posao. MUP ima sredstva da pronađe osobe koje su skidale pločice. Ako je to već propušteno 2014, sad može da se uradi”,ističe Vujošević.

Dodaje da je „KSS lijepo rekao da oni nisu MUP“, kao i da ne postoji sukob interesa u tome što su najvažniji ljudi u Košarkaškom savezu nekadašnji igrači Partizana.

“Ne vidim odgovornost Košarkaškog saveza. Tomašević i Danilović jesu igrali za Partizan ali su igrali i za reprezentaciju Jugoslavije i po tom kriterijumu su došli na rukovodeće mjesto u Savezu. Dakle ja ne vidim sukob interesa kod njih. Šta bi onda trebalo reći o Jadranskoj ligi u kojoj o svemu odlučuje predsjednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović. To je istinski sukob interesa”,zaključuje Vujošević.

“Ne sviđa mi se što je umjesto da se priča o dobrim igrama Partizana sad došlo do zamjene teze i priča se o ovom skandalu. Ja sam se jako obradovao pobjedi Partizana, jer ma koliko je Kup devalviran ipak je to drugo po jačini takmičenje, i jedna ekipa koja je bila u ozbiljnim problemima je zasluženo osvojila trofej. Skidanje pločica jeste skandal i o njemu treba govoriti, ali ne treba umanjiti uspjeh Partizana”,kaže Vujošević.

foto:printscreen/youtube

About The Author

Možda ste propustili