Vujošević: Trinkijerija cijenim i želim mu sve najbolje

Duško Vujošević u Beogradu gledao Srbija – Grčka.

Novinari su iskoristili prisustvo Vujoševića da bodiju odgovore ne neka pitanja. Selekcije sa prostora bivše Jugoslavije generalno gledano nisu imale sjajne kvalifikacije za Mundobasket.

“Kad se ocjenjuje mora da se kaže da nije dobro. Najveći broj reprezentativaca ne može da se odazove, pa su čak i ovi klubovi koji ne igraju ni NBA ni Evroligu nalaze metod igračima da otkažu. Možda bi trebalo da budu kažnjeni klubovi ako se igrači nisu odazvali. I termini treba da se prilagode da mogu da učestvuju i igrači iz Evrolige. Svi povećavaju broj utakmica i EL, i ABA i FIBA, ponašaju se kao da ih interesuje samo njihov segment i košarka pati”, rekao je Vujošević za B92.

Prvak Evrope Slovenija je već izbačena iz konkurencije za SP, dok su u najboljoj poziciji Srbija i Crna Gora.

“To govori o ovom sistemu. Mislim da je Crna Gora napravila veliki posao imala je tešku grupu. Srbija će da prođe. Hrvati su lutali sa trenerima, kasno su krenuli. Bosna je propustila veliku priliku, nema dovoljno ozbiljnu organizaciju da se izvuče ovakva stvar. Meni je Kikanović koji igra u Monaku i prijatelj je sa igračima Francuske, rekao da oni imaju pojedinačno 5.000 evra premiju za pobjedu u grupi. Vjerujem da Srbija obezbjeđuje dobre uslove svojim igračima ali FIBA mora da vodi ovo kako odgovara Savezima, a ne njoj”.

Vujošević veruje da Budućnost može opet da bude kandidat za titulu, a dok je dao svoje viđenje situacije u Partizanu, nije želio da komentariše Crvenu zvezdu.

“Moguće da pobjeda Budućnost protiv CSKA bude odlučujuća kad se menja sezona i kad jedva vojska koja je bila u poluraspadu postaje tim i pobjednička vojska. Ne bih da ocjenjujem Zvezdu jer nisam dobronamjeran, a što se tiče Partizana neke stvari su postavljene na mjesto, ali najviše novih igrača treba da se proizvedu poslije svakog treninga. Da svako poslije treninga bude bolji nego kad je treninga počeo. Trinkijeri koga cijenim kao trenera i želim mu sve najbolje mora da shvati da je ovde sistem da ne da se neprestano dovode igrači nego da novi tim nastaje u sistemu treninga”. 

Trofejni trener je trenutno van košarke zbog zdravstvenih problema, čeka ga transplatacija bubrega.

“U generalnoj sam popravci, ono glavno treba sljedeće godine da se desi, početkom godine, transplatacija. Fali mi teren, ali šta je tu je. Imam ja neke hobije i zanimacije, ali oni bolje funkcionišu uz košarku nego kada treba da zamene košarku”.

foto:Fibabasketball

About The Author

Možda ste propustili