Đorđević: Iskoristili što nisu došli s najboljim timom

Aleksandar Đorđević izjava poslije pobjede protiv grčke.

Srbija je pobijedila Grčku u Beogradu i u posljedna dva kola u februaru pobjeda protiv Estonije ili Izraela garantuje put na Mundobasket u Kinu.

“Veoma, veoma bitna utakmica za nas. Naravno, niko prije utakmice nije znao da će biti laka. Oni ovde nisu došli s najboljim timom, a mi smo iskoristili. U početku smo pronašli igru pod košem, a potom je u nastavku energija bila dobra. Mislim da smo ispoštovali zadatke većim dijelom utakmice. Završili smo je u velikom stilu… Ostao nam je još jedan korak i nadam se da ćemo u tome uspjeti”, rekao je Đorđević.

Srbija je dominirala tokom većine meča, ali je bilo i dijelova koji se nisu svidjeli selektoru..

“Ono što mi se nije svidjelo je veliki broj grešaka, čak 12 u prvom poluvremenu. To nije naša prepoznatljiva igra, odakle tražimo jednostavnost, bez teških dodavanja i rješenja… Možda je ona najteža igra, ali je najefikasnija.U tri dana je teško stvoriti igru, odnosno uigrati se. Često dolazi do promjena… Igrači dolaze iz različitih sredina i treba vremena da se pripremi tim. Zahvalan sam svima što su bili. U ovakvim utakmicama se vidi da često individualni kvalitet presuđuje. Dobili smo neke mlade igrače koji se hrane iskustvom iz ovakvih okupjanja”, izjavio je Đorđević.

Vasilije Micić je dobio dozvolu Efesa da nastupi protiv Grčke.

“Drago mi je da je klub izašao u susret (za reprezentaciju Srbije), srećan sam što je klub tako odreagovao i nadam se da će tako biti i u sljedećem (prozoru). Mislim da je ovo jedna vrlo važna pobjeda, bez obzira na razliku. Odigrali smo kvalitetnu utakmicu. Drugi rezultat Gruzije i Izraela nam ide na ruku. Nadam se da ćemo u sljedećem prozoru imati priliku svi da se odazovemo.Uvijek sam srećan da igram za reprezentaciju, jer ja se osjećam prelijepo dok igram. Svaki put se obradujem kao da je prvi put i uvijek će tako biti. Sledeća utakmica je sa Estonijom i ona uopšte nije lak protivnik”, kaže Micić.

Georgi Šermandini je pogodio za pobjedu Gruzije protiv Izraela, što je itekako olakšalo posao Srbiji u zadnja dva kola. Saigrač iz Unikahe Dragan Milosavljević ga je obećao voditi na večeru zbog toga.

foto:fibabasketball, kss

About The Author

Možda ste propustili