Vujošević će pričati sa Nurkićem

Selektor BiH Duško Vujošević obaviće razgovor sa Jusufom Nurkićem oko eventulnog nastupa u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Reprezentaciju BiH očekuju dva ključna meča protiv Francuske u tuzlanskom Mejdanu 29. juna, odnosno tri dana kasnije protiv Belgije u gostima u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Sigurno bi sa Jusufom Nurkićem u timu šanse bile veće.

“Planiran je sastanak sa Nurkićem u Sarajevu. Nije tajna da je on u planovima Duška Vujoševića, tako da bi upravo selektor, s ostalim članovima trenerskog tima reprezentacije, razgovarao s Jusufom. Vrlo je bitno naglasiti kako Nurkić nije nikada rekao kako više neće nastupati za BiH, tako da su vrata otvorena. Problem predstavlja činjenica da on treba potpisati novi ugovor u NBA, očekuju ga pregovori, veliko je pitanje da li će uopšte imati manevarskog prostora za reprezentativne nastupe. U svakom slučaju, nakon skorašnjeg sastanka, mnogo toga bi trebalo biti jasnije”, rekao je za portal za SCsport.ba potpredsjednik Košarkaškog saveza BiH Sejo Bukva.

Mirza Teletović je trenutno u rodnoj Jablanici.

“To već morate pitati selektora. Ukoliko je Mirza Teletović u njegovim planovima, mi ćemo u Savezu učiniti sve i da se sa njim obavi razgovor. Međutim, u ovom trenutku zaista ne znam koji je stav Vujoševića po tom pitanju, odnosno šta i Mirza misli o povratku u reprezentaciju”, ističe Bukva.

foto:printscreen/youtube

About The Author

Možda ste propustili