Veoma sam srećan kao dio selekcije Srbije

KOSARKASI SRBIJE TRENING Stara Pazova, 03.08.2022. foto: Nebojsa Parausic Kosarka, Srbija

Tri godine nakon Svjetskog prvenstva u Kini, dvadesetsedmogodišnji centar Nikola Milutinov je ponovo dio reprezentacije Srbije.

Prošlog ljeta, Milutinov je trenirao sa nacionalnom selekcijom, ali ga je neugodna povreda odvojila od terena. Sada, Nikola je od prvog dana priprema na raspolaganju Svetislavu Pešiću.

Nakon uvodnih individualnih treninga, reprezentacija Srbije je četvrtog avgusta zvanično počela pripreme za dvije kvalifikacione utakmice za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2023. protiv Grčke i Turske, odnosno Evropsko prvenstvo koje je na programu u septembru.

“Osjećam se odlično. Zdravstveno je sve kako treba i veoma sam srećan što sam dio selekcije Srbije, što sam u prilici da treniram i igram sa ovim momcima i da radim sa članovima stručnog štaba. Radujem se svim utakmicama i treninzima koji nas očekuju. Uvodni treninzi su prošli, sada smo u Staroj Pazovi gdje se pripremamo, uslovi za rad u trening kompleksu su fenomenalni, imamo sve što nam treba na jednom mjestu, spavamo i treniramo na istom mjestu, radimo na timskoj hemiji, družimo se dosta i zaista uživamo u svemu što imamo na raspolaganju. Mislim da je pun pogodak što smo došli ovde”.

O predstojećim izazovima koji očekuju srpski nacionalni tim, Nikola Milutinov kaže:

“Grčka i Turska su dosta teški protivnici. Mislim da će svi biti u punom sastavu, tako da o Grcima ne treba trošiti puno riječi. Svi znamo kakve igrače imaju, predvođeni su Janisom, sigurno nam neće biti lako, ali imamo i mi naš kvalitet. Imamo dobar roster i biće sigurno dobra utakmica. Pred našom publikom koju ovim putem pozivam da dođe u što većem broju u Štark arenu mi moramo da se pokažemo u najboljem mogućem svjetlu i da damo sve od sebe kako bi došli do pobjede. Nakon toga, isto da ponovimo i u Turskoj. O Pragu i Evropskom prvenstvu u ovom trenutku ne razmišljamo puno, još uvijek je rano i sav fokus je na ovim prvim utakmicama koje su pred nama”.

Dvadesetpetog avgusta, Srbija će dočekati Grčku u Štark areni. Tri dana kasnije će igrati u Istanbulu protiv Turske. Drugog septembra, „Orlovi“ će odigrati svoju prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu, a rival Srbije će biti selekcija Holandije.

foto: