UO KK Partizan: Ispunjena dva od tri cilja

Sjednica Upravnog odbora KK Partizan NIS, održana je u četvrtak, 11. aprila u beogradskom hotelu Zira. Nakon 120 minuta konstruktivnih razgovora, donijeto je nekoliko važnih odluka koje se tiču aktuelnih trenutka, i budućnosti kluba.

Sportski direktor, Nikola Lončar, podnio je izvještaj o dosadašnjem toku sezone, nakon čega je konstatovano da su osvajanjem Kupa „Radivoj Korać“ i plasmanom u polufinale ABA  lige, ostvarena dva od tri takmičarska cilja u dosadašnjem toku sezone ostvareni. U odnosu na postavljene ciljeve, izostao je plasman u Top 8 Evrokupa, koji je crno-bijelima izmakao u posljednjoj sekundi utakmice protiv Ritasa.

Svi članovi Upravnog odbora, dali su podršku radu sportskog sektora i ambiciji da se u predstojećoj Superligi Srbije, Partizan bori za trofej.

Na polju finansija, klub je do sada isplatio oko milion evra, čime je uz veliki broj smanjenja potraživanja od strane povjerilaca, namireno gotovo 2 miliona evra koje je KK Partizan dugovao.

Pred članove Upravnog odbora i operativni menadžment kluba, postavljen je zadatak formiranja finansijske konstrukcije za sezonu 2019/20. Nakon završetka takmičarske sezone, sportski sektor će Upravnom odboru predstaviti potrebe prvog tima, čijim bi se zadovoljenjem tim učinio konkurentnijim u borbi za osvajanje ABA  lige, odnosno plasman u Evroligu.

Članovi Upravnog odbora su u skladu sa svojim ekspertizama podijelili zaduženja sa ciljem da klub u narednom periodu osnaže na svim poljima.

“Naredni koraci kluba su rad na daljoj stabilizaciji, puna podrška radu sportskog sektora i preduzimanje svih neophodnih koraka za ostvarenje glavnog cilja, povratak Partizana u Evroligu“, izjavio je nakon sjednice UO, predsjednik Partizana NIS, Ostoja Mijailović.

Naredna sjednica UO KK Partizan NIS, biće održana krajem juna 2019. godine.

(Foto: Dragana Stjepanović)

About The Author

Možda ste propustili