Tomić: Mi smo spremni

Na konferenciji za medije prije početka finalne serije plejofa ABA lige govorili su trener Crvene zvezde mts Milan Tomić i prvotimac Dejan Davidovac.

Košarkaši Crvene zvezde u petak od 19 časova započinju borbu za trofej ABA lige. Ulog je veliki, a rival je aktuelni šampion ekipa Budućnosti.

Dejan Davidovac, prvotimac Crvene zvezde smatra da će perdnost domaćeg terena imati veliku ulogu.

’’Očekuje nas jedna izuzetno teška serija protiv ekipe Budućnosti koja je evroligaška ekipa. Imaju izvanredne pojedince i tokom ove sezone su imali dosta oscilacija, ali su došli do finala ABA lige što je verovatno i bio njihov cilj. Imali smo pet, šest dana da se spremimo. Dočekujemo ih spremni na našem terenu, pred našim navijačima. Zato smo se borili i uz njihovu pomoć daćemo sve od sebe’’, istakao je Davidovac.

Na pitanje da uporedi ovu seriju sa prošlogodišnjom Davidovac je rekao:

’’Mislim da serija neće biti ista. Mislim da nam je potrebno da budemo koncentrisani tokom čitave utakmice. Želje, volje i energije mislim da nam neće nedostajete jer igramo pred našim navijačima, potrebna je koncentracija…’’

” i disciplina’’, dodao je trener Tomić.

Trener Crvene zvezde mts istakao je u prvi plan iskustvo rivala, o čemu dovoljno govori i samo pogled na roster Budućnosti koji je pun prekaljenih asova sa NBA i evroligaškim iskustvom.

’’Igramo protiv iskusne ekipe. Sigurno da imaju i iskustvo i kvalitet. Mi smo spremni za ovu finalnu seriju i što je najbitnije je da smo ušli u finale, ali tu naš posao nije završen. Posao će biti završen kada uzmemo ABA ligu jer kako sam već govorio Zvezdino mesto je da bude u Evroligi’’, zastao je Tomić, a onda dodao:

’’Veoma sam radostan što su karte rasprodate i što će biti ponovo puna hala. Za to smo se borili cele sezone, uvek kažem da su oni naš šesti igrač i očekujem da nam pomognu da dođemo do prve pobede sutra’’, rekao je strateg crveno-bijelih.

Pitanje koje je uslijedilo bilo je – koje su prednosti Crvene zvezde:

’’Sigurno da nije vrijeme da ulazimo u košarkaške i trenerske detalje. Moramo da imamo energiju na terenu, koncentraciju i disciplinu. To će nam biti najveća prednost ako ostvarimo ta tri cilja’’, rekao je trener Crvene zvezde.

Zdravstveno stranje Džoa Reglanda?

’’Njegov oporavak ide na bolje. Neće igrati protiv Budućnosti sutra, a pokušaćemo sve da uradimo da bude spreman za sledeću utakmicu. Kada će to biti ne mogu da kažem u ovom trenutku. Svi ostali u timu su zdravi i nemamo nikakvih problema’’, zaključio je Milan Tomić.

Foto: KK Crvena zvezda mts

About The Author

Možda ste propustili