U petak počinje Memorijalni turnir “Aco, Prle i Milenko”

Memorijalni košarkaški turnir “Aco, Prle i Milenko” održaće se u petak i subotu u Banjaluci u sportskoj dvorani “Obilićevo”.

Domaćin turnira je šampion BiH ekipa Orkova, a osim njih na turniru će nastupiti i ekipe Mladog Krajišnika, Partizana i Požege. 

“Ovo je turnir od interesa za Republiku Srpsku. Ljudi u čiju čast organizujemo ovaj turnir su zadužili našu košarku, naš grad, Republiku Srpsku i bivšu Jugoslaviju. Trenirali su mnoge klubove, ostvarivali sjajne rezultate na reprezentativnom nivou i zaista smo ponosni na njih. Što se tiče turnira, naše su ambicije da pokušamo da osvojimo ovo takmičenje”, rekao je predsednik Orlova Luka Lugonja.

Trener Dragana Svitlica očekuje dobru provjeru pred start sezone u kojoj će njen tim igrati Ligu BiH i WABA Ligu.

“Još uvek nam je rano da pravimo prognoze, ovo što smo do sada pokazali izgleda dosta dobro. Ono što me raduje je da ima mnogo boljih stvari u odnosu na loše. Dvije trening utakmice nas očekuju, imaćemo priliku da vidimo šta nas očekuje šta treba da radimo, šta treba da poboljašamo, da bi ekipa bila na što višem nivou”.

Orlovi će u polufinalu igrati protiv gradskog rivala ŽKK Mladi Krajišnik.

“Mi igramo prvo sa Mladim Krajišnikom, mlada ekipa, veliki izazov jer uvek žele da se dokazuju ali nadam se da će sve dobro proći i da ćemo osvojiti turnir”, rekla je Svitlica.

Prvi polufinalni meč Partizan – Požega igra se od 17 časova, nakon toga će uslijediti otvaranje turnira, a od 19 je na rasporedu drugi meč. U subotu od 17 na rasporedu je finalni meč.      

About The Author