U KS BIH se pohvalili da imaju aplikaciju koja je u testnoj fazi

KS BiH

foto: kosarka24.ba

Povodom početka nove sezone Prvenstva Bosne i Hercegovine u KS BiH se pohvalili aktivnostima.

Počela je nova sezona u šampionatu BiH, a u prvom meču Borac je pobijedio Mladost. U KS BiH su dan psolije starta šampionata odlučili da se obrate javnosti.

“Kod Prvenstva BiH za muškarce u prvoj fazi učestvuje 12 ekipa. Poslije prvog dijela, koji se igra dvokružno, pet prvoplasiranih igra zajedno s Igokeom Ligu za prvaka, a šest posljednjih će igrati Ligu za opstanak. Dakle, jedino šestoplasirana ekipa neće igrati doigravanje. Iz najvišeg ranga ispašće jedna ekipa.

Što se tiče doigravanja, tu će igrati četiri najbolja tima iz Lige za prvaka. Na osnovu toga odrediće se spisak učesnika međunarodnih takmičenja. Prvoplasirana ekipa iz prve faze takmičenja, nakon 22 kola, automatski stiče pravo igranja u ABA 2 ligi, dok će plasman ostalih biti poredan na osnovu osvojenih mjesta u Ligi za prvaka”, istakao je Aid Berbić potpredsjednik KS BiH.

Žofri Lovernj: Ispričaću vam jednu priču…

Vedran Peršić stručni saradnik za marketing pohvalio se aktivnostima na tom polju.

“Dosta toga je urađeno u posljednjih šest mjeseci. Pokrenuli smo web shop ovog ljeta i to je pokazalo da postoji interes navijača za artikle i sadržaj koji Košarkaški savez može da ponudi. U tom smjeru ćemo se nastaviti razvijati, kako bismo mogli komunicirati s navijačima i dati im rekvizite koje žele. Druga stvar koju želim pomenuti je aplikacija, koja će uskoro biti u ponudi preko App Storea, Googlea Storea, itd…

Aplikacija je trenutno u testnoj fazi, a može ponuditi ljubiteljima košarke aktuelnosti, statistike uživo i gemifikaciju. Biće moderna i prilagođena navijačima. Takođe, od ove sezone Savez uvodi nagrade Igrač mjeseca i Tim mjeseca. Podijeliće se 19 nagrada za igrač/igračica mjeseca i 19 nagrada za ekipe u obje konkurencije”.

Kladi se ko osvaja Evroligu i iskoristi odlične kvote: Partizan 17.00, Crvena zvezda Meridianbet 20.00

Predsjednik KSBiH Dalibor Miloš je najavio pokretanje 3×3 šampionata.

“Vrlo blizu smo potpisa ugovora za 3×3 državno prvenstvo u basketu. Nakon toga bi krenuli i sa certificiranjem postojećih 3×3 turnira i stavljanjem istih u naš kalendar. Blizu smo dogovora i s jednom TV kućom u vezi prenosa utakmica Prvenstva BiH za košarkaše, kao i generalnog sponzora lige. Kreće i Liga mladih. Dakle, puno stvari smo pokrenuli”, rekao je Miloš i zatim prokomentarisao nastup muške reprezentacije u pretkvalifikacijama za Olimpijske igre :

“Reprezentacija je imala veoma dobru igru, jedna lopta nam je nedostajala da prođemo u kvalifikacije. U svakom slučaju, mislimo da je to bio dobar rad selektora i tima. Moje lično mišljenje je da tu imamo još dosta prostora i potencijala, pogotovo u domaćoj ligi. Neke igrače i potcjenjujemo, već ih poštujemo tek kada odu negdje vani”, konstatovao je predsjednik KSBiH i dodao da je dogovorena isplata potraživanja od strane bivšeg selektora Vedrana Bosnića u ratama.

About The Author