U Golden Stejtu obožavaju Milojevića

Ker

foto:printscreen

Trener Golden Stejt Voriorsa Stiv Ker pun je riječi hvale za Dejana Milojevića.

Srpski trener Dejan Milojević drugu sezonu je dio Stručnog štaba aktuelnoh šampiona NBA lige. U San Franciskoj je stigao nakon što je u ABA ligi vodio Megu i Budućnost.

”Osam godina je radio kao trener u Srbiji i znao je sa čime se ja borim iz noći u noć. On je sjajan dodatak za našu ekipu. Kent Lekob mi je prvi spomenuo Milojevića. Rekao je da je sjajan trener. Kada smo pravili promjene u našem stručnom štabu, obavili smo razgovor sa Dekijem.

Odmah sam vidio da je istina ono što mi je Lecob rekao. U isto vrijeme je imao sjajnu karijeru i kao igrač i kao trener, mnogo nam znači što ga imamo u timu. On je jako važan za mene posljednjih sezona. Sjajno je gledati Dekija kako se razvija kao trener. Slobodniji je sa engleskim, sa našom ekipom i igrači ga vole“, rekao je Ker koji voli Energiju i pristup Dejana Milojevića.

”Kada imate grupu koja uživa kada je zajedno, da se zabavlja, dijeli informacije, koja se bori i pokušava pobijediti, to je suština svega. Deki voli to, volji ljude, voli da se smije. Svaki dan donosi pozitivnu energiju” , istakao je Ker.

Jedan od igrača koji je najviše napredovao otkako je Milojević tu, jeste Kevin Luni.

”Naučio sam dosta od Dekija‚ pogotovo oko pogađanja iz različitih uglova. On je bio undersize za svoju poziciju. Ja ne mogu reći da sam takav ali imamo sličnosti.

Oduvijek sam bio dobar u ofanzivnom skoku ali se nisam mnogo time bavio. On mi je rekao da obratim pažnju na detalje. To mi je pomoglo da napredujem”, rekao je Luni.

About The Author