“U budućnosti možemo da bilježimo dobre rezultate”.

Srbija

foto: Nebojsa Parausic/KSS

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije danas je održala trening u novobeogradskoj Hali sportova “Ranko Žeravica”, pred odlazak u Istanbul, odakle će 17. septembra krenuti put Sidneja na Svjetsko prvenstvo.

Tom prilikom organizovano je druženje sa predstavnicima medija, kojima se obratila selektor Marina Maljković.

Znate da smo mi u februaru u ovoj hali (dvorani Ranko Žeravica) obezbijedili plasman na Svjetsko prvenstvo, što je ogroman uspjeh za ovu djecu. Ostvarili smo jedan veliki cilj poslije smjene generacija. Pripremni period smo iz medicinskih razloga uradili bez nekih igračica koje su planirane da budu nosioci igre ove reprezentacije. Imali smo i povredu Dragane Stanković, koja još nije spremna, kao i povredu Anđele Dugalić koja sigurno neće biti sa nama u Sidneju”, rekla je Maljkovićeva i anstavila:

“Kao što znate, tri mjeseca smo radile naporno. Ove igračice su samim plasmanom na SP privukle svu moju pažnju i riješila sam da nemam svoje ljeto, nego da se posvetim njihovom napredovanju. Pokazale su jedan fanatičan rad u mnogim momentima i prosto mislim da možemo u budućnosti da bilježimo dobre rezultate”, istakla je Marina Maljković.

Na put u Istanbul je krenulo 15 igračica. U Turskoj, nacionalni tim Srbije će odigrati utakmice protiv Bešiktaša i Emlaka.

Srbija će se na Svjetskom prvenstvu u Sidneju takmičiti u grupi sa Kanadom, Japanom, Australijom, Malijem i Francuskom. U drugoj grupi su Sjedinjene Američke Države, Kina, Belgija, Bosna i Hercegovina, Koreja i Portoriko. Prvenstvo počinje 22. septembra.