Trinkijeri: Velika čast, ovo nije normalan klub

KK Partizan predstavio novog trenera Andreu Trinkijerija.

Predsjednik crno bijelih Ostoja Mijailović rekao je kako je ugovor sa Trinkijerijem potpisan na tri godine.

“Velika je stvar dolazak Andrea Trinkijerija, sa kojim je potpisan ugovor na tri sezone. Sasvim dovoljno vremena da se naprave veliki rezultati. Možda se pitate zašto ga odmah nismo doveli pred ovu sezonu, ali prosto nismo htjeli tada da sječemo. Ništa ne može da se promeni preko noći “, rekao je Mijailović.

Novom treneru nije bilo potrebno postavljati pitanja na početku obraćanja.

Ovo je izazov i velika čast. Ovo nije normalan klub, ovo je specijalno. Ovde su radili Duško Vujošević i Željko Obradović”, rekao je na početku Trinkijeri i nastavio:

“Imamo puno posla, previše posla. Nisu mi dovoljne dvije ruke. Partizan je brend, nisu me sigurno doveli ovde da dobijemo dvije utakmice. Želim nešto da ostavim iza sebe, da dugo traje. Ako me pitate da li će biti teško, već je teško. Da nije tako ne bih ja bio ovde. Ekipa je u depresiji, moramo da radimo, a nemamo vremena”.

Mnoge je iznenadila njegova odluka da preuzme Partizan. Rekao je i kako je Željko Obradović imao uticaja na njegovu odluku.

“Mnogi neće razumjeti ovu moju odluku. Ne volim da budem mejnstrim. Bio sam u Rusiji gdje sam imao milione. Ovo je za mene izazov. Želio bih da nešto ostavim iza sebe, da dugo traje. Ja znam da je ovo ovde meni veliki rizik, ali i izazov. I kad dođeš do teških odluka, normalno je da zoveš nekoga koga poštuješ. Odgovor na ovo pitanje je DA. I lično se stavio u priču”.

Partizan ima relativno mladu ekipu i biće zaista veliki izazov i za njih i novog trenera.

“Od mladih igrača očekujem da im budu prljave majice, može i malo krvi. Dobro crvena nije baš lijepa boja, ali neka bude i malo krvi. Nisam ja ovde došao zbog para. Vjerujte mi kada vam ovo kažem. Moramo da se dogovorimo šta je uspjeh. Za mene je uspjeh da se igra drugačija košarka i da igrač igra onako kako to zaslužuje dres Partizana. Uprava je pred mene stavila nešto jako teško – rezultate i razvijanje igrača. Mladi igrači veoma griješe. Mladi igrač ide prema greški jer je neiskusan, preplašen. Ali, Partizan, pogledajte te igrače, Divac, Paspalj, Rebrača, Danilović, pa Lovernj, Vesterman, Bertans koji je sad u NBA. Gdje je došao da se razvije? Ovde i zato je to za mene ogroman izazov”.

Kao prvo pojačanje naveo je – navijače Partizana, a onda je citirao rječi jedne od navijačkih pjesama:

Naše snage jačaju svakim novim danomNe slažem se da navijači zahtjevaju samo pobjede. Ovde su navijači nešto specifično. Ja sam bio u Beogradu devedesetih, nekako su me progurali da gledam treninge Partizana. Ovde je Zvezda sve osvojila prethodnih nekoliko godina, ali u sportu ne pobjeđuje uvijek favorit”.

Upitan je Italijan da li ima klauzulu u ugovoru sa Partizanom?

“Imam! Da mi pokažu gde su najbolje pljeskavice, ako ne bude toga, odoh ja!”, našalio se Trinkijeri.

foto:KK Partizan NiS

About The Author

Možda ste propustili