Trinkijeri: Tražio sam nož ili pištolj iza klupe

Andrea Trinkijeri nakon pobjede protiv Budućnosti.

Partizan je pobijedio Budućnost u derbiju 19. kola ABA lige. Sada obe ekipe imaju po 13 pobjeda i šest poraza.

“Čestitam mojim igračima na velikoj borbi. Igrali smo bez dva važna igrača (Nikolić,Zagorac) igrali smo tvrdo. Borili smo se, dobili evroligaša. Bila je napeta, teška utakmica, ali smo igrali kao tim i na kraju smo dobili jednu veliku utakmicu kući. To nam je malo falilo”.

Novinare je zanimalo koji je adut Partizana bio prije meča.

“Da ti iskreno kažem samo sam želio da moja ekipa ne igra prestrašeno. Fale nam dva važna igrača, kompletno se poremetila rotacija u bekovima, ali neki put se desi da te stvari se pretvore u energiju, želju, strast. Samo sam želio da igraju bez straha. Sa izgubljenim loptama. Ali dobijemo ovakvu utakmicu, izgubimo 20 lopti, ali imamo 25 asistencija. Mislim da smo odigrali dobru utakmicu. Malo smo neke stvari promijenili. Promijenili smo rotaciju igrača, malo spejsing. Imao sam dva treninga za redom gdje sam to mogao uraditi, ali mislim da se promijenilo u glavama naših igrača. Igrali su sa publikom bez ikakvog pritiska”.

Naredno pitanje je bilo da li je večerašnja partija bila najbolja Nikole Jankovića od dolaska u Partizan i da li je Amar Gegić bio tajni džoker.

“Ne znam. Jer ja sam ko slon ja samo pamtim loše. Dobre utakmice ne pamtim. Bio je dobar i čvrst i u odbrani i napadu. Ima još prostora da bude bolji. Za Amara su dobar posao napravili Aco i Vlado moji pomoćnici jer da ti iskreno kažem prve tri akcije je zabrljao sve. Onda sam iza klupa tražio nož, pištolj…Oni su me zaustavili. Neki put moraš ti prvi pružiti podršku da dobiješ nešto. Igrao je kasnije fantastično”. 

foto.printscreen/youtube

About The Author

Možda ste propustili