Trinkijeri pred Ritas: “Nećemo zaboraviti prošlu godinu”

Osmo kolo Evrokupa donosi novi duel Partizana i Ritasa. Nakon što su u prvom delu grupne faze, crno-bijeli prvi put savladali litvanski tim na gostujućem terenu, na red je došao i revanš, ovog puta u Štark Areni. Utakmica je na programu u srijedu, 20. novembra od 20 časova a ulaz u dvoranu biće otvoren dva sata ranije. 

Pred duel sa Ritasom, trener crno-bijelih, Andrea Trinkijeri poručuje: 

“Ukoliko pogledamo izgled tabele u našoj grupi, biće nam jasno da svi timovi i dalje imaju puno razloga da se bore i imaju za šta da igraju. Svi još uvijek mogu da izbore plasman u Top 16 i sigurno je da će u posljednja tri kola dati sve od sebe da to i ostvare. Ritas je težak protivnik, tim sa velikim ambicijama i sjajnim pojedincima. Pobijedili smo ih u Viljnusu, ali nećemo zaboraviti prošlu godinu i način na koji su nas eliminisali u borbi za Top 8. Nadam se da će Štark Arena biti puna i da ćemo obezbijediti mesto u Top 16 pred našim navijačima”, istakao je Trinkijeri. 

Zamjenik kapitena crno-bijelih, Rade Zagorac je pred sutrašnji meč izjavio: 

“Još jedna teška utakmica u nizu za nas. Poslije pet vezanih pobjeda, spojili smo dva poraza u Evrokupu i sada želimo da damo sve od sebe kako bi već sutra, pred našim navijačina, izborili Top 16. Ritas je odličan tim i siguran sam da ćemo biti u problemu ukoliko izgubimo fokus makar i na minut. Zbog toga, sutra moramo biti na našem maksimumu”, naglasio je Zagorac.

(Foto: Dragana Stjepanović, video: Videostroj) 

About The Author