Trinkijeri: Kao muve bez glave

Andrea Trinkijeri nakon poraza od Cedevite.

Partizan je pred svojim navijačima izgubio u derbiju 12. kola ABA lige od Cedevite. Ovim porazom korak su dalje od plej ofa. Nakon meča trener crno bijelih Andrea Trinkijeri bio je bijesan.

“Niko me nije slušao. Ja nisam šibicar, ja znam. I sada sam ljut i bijesan. Zašto smo izgubili? Mi smo promašili, uh… loš dan. Mi nismo spremni da igramo. Ovo je samo koncentracija. Nismo imali koncentraciju, mogli smo deset dana da igramo. Nadao sam se da će da me poslušaju”, rekao je Trinkjeri.

Bio je i samokritičan rekavši da igračima izgleda nije kako treba objasnio kakva ih utakmica očekuje.

“Prva i druga četvrtina nisu igrali odbranu. Sramota! U drugom polivremenu bolja odbrana, ali nismo ništa pogodili. Naivna i površna utakmica. Da ih ubijem? Neću. Očekivao sam tešku i lošu utakmicu, ali sam se nadao… Za mene moji igrači, mislim isto o njima kao i u srijedu od 22.30. Najteža stvar je da doziraju mentalnu energiju poslije bitne utakmice. Nisam dobar posao napravio. Znači sutra idemo na trening! Nisam im izgleda dobro objasnio kakva će biti utakmica. Igrali smo kao muve bez glave. Nismo ušli dovoljno kocentrisani u utakmicu. Mozak nije mišić. Ako ne uključiš mozak ni sa kim ne možeš da igraš”, zaključio je Trinkjeri.

foto:printscreen/youtube

About The Author

Možda ste propustili