Trinkijeri: Imamo srce

Izjava trenera Partizana nakon poraza od Monaka.

Monako je slavio u Beogradu u meču trećeg kola Top 16 faze Evrokupa protiv Partizana. Imali su crno bijeli u finišu priliku da naprave preokret, ali Derek Nidam je trojkom stavio tačku na meč.

“Stavili su nas u školski autobus i vozili su nas po Beogradu 40 minuta. Samo par detalja nam, ipak, nisu dali da završimo veliki povratak. Ne postoji izgubljena utakmica. Nismo shvatili kako da se igra protiv njih. Imali smo otvorene šuteve, nismo pogađali. Igrao sam sa “velikom” petorkom i to nam je donijelo rezultat. Imali smo napad na minus pet. Zicer. Nismo dali, a primili smo onda koš”, rekao je Trinkijeri i u dahu nastavio:

“Pokazali smo ogroman karakter. Recimo bekovi su bili katastrofalni, ništa nisu mogli da pogode, ali onako dobro smo odigrali u četvrtoj četvrtini. To ću gledati uvijek, pošto je lako gledati loše stvari”.

Govorio je i o tome šta bi Partizan mogao da promijeni za sljedeću evropsku utakmicu, odnosno gostovanje Monaku…

“Moramo da pogledamo snimak, da pronađemo greške i nadam se da nećemo opet da idemo u školu. Sutra svi na autobus, idemo do Morave, opraćemo ruke, pa ćemo vidjeti hoćemo li sve pogoditi… Sada bez šale. Mora da se pogađa 500 šuteva dnevno, to igrači znaju. Moramo ubrzati igru i pogoditi više šuteva“, rekao je Trinkijeri, ukazujući na to da su Vanja Marinković i Aleks Renfro zajedno imali 0/15 iz igre.

Posljednje pitanje novinara je bilo da li njegovi igrači imaju dovoljan “srčani mišić” i to je razbjesnilo Italijana.

“Ti kažeš da moja ekipa nema srca“, upitao je Italijan, a pošto je dobio odgovor da to važi za pojedince, ne za cijeli tim, nastavio je:

“To je tvoje mišljenje… Prvi put u karijeri, za svojih 25 godina rada čujem da mi neko tako nešto kaže. Da moj tim nema srca. Kada budemo igrali poslednju utakmicu u sezoni, onda ćemo da pričamo o srčanosti. Moji igrači su za mene najbolji na svijetu i imaju najveće srce. O ukusima ne treba raspravljati“, poručio je Trinkijeri i završio konferenciju.

foto:printscreen/youtube

About The Author

Možda ste propustili