Trajković: Nismo koristili igrače kako smo trenirali

Izjava Nenada Trakovića poslije poraza Igokee od Mege.

Mega je u prvom kolu ABA lige pobijedila Igokeu u Laktašima 80:79. Iako to rezultat ne pokazuje tim Dejana Milojevića je kontrolisao rezultat.

“Čestitam Megi na zasluženoj pobjedi, oni su kontrolisali utakmicu svo vrijeme. U prvom poluvremenu smo im dozvolili da igraju kako žele. U prvom poluvremenu smo loše igrali odbranu, a kada smo počeli da igramo u ovoj fazi imali smo i mnogo bolji napad. U napadu nismo iskoristitli naše igrače kako smo trenirali. Nismo se snašli na njihovo preuzimanje, htjeli smo da damo koš iz reketa, ali nismo u tome uspijevali. Oni su odlično igrali na odbranu. Ulaskom Ilića na kraju smo dobili energiju, rekao je trener Igokee Nenad Trajković.

Smatra da iako je njegova ekipa imala šansu da pobijedi to ne bi bilo zasluženo.

“U toku utakmice smo napravili mali broj prekršaja, ali i pored toga smo bili u prilici da pobijedimo. Međutim, mislim da ne bilo bilo zasluženo da pobijedimo utakmicu u kojoj je Mega cijelo vrijeme imala kontrolu.” 

Imao je Trajković dosta primjedbi na igru svog tima.

“Vidjeli ste da je Sava bio neraspoložen za šut. Nije imao ni 20 odsto šut iz igre. Zubčić je svoj šut pokušao da dobije, neke lopte su i ušle. Mi igramo na način da očekujemo mnogo situacija, gdje centar izlazi van i šutira što večeras nije išlo. Ispod koša smo puno promašili, kada jednostavno sa takvim procentom pokušaš da dobiješ utakmicu, onda je to nemoguće. Mi smo se potrudili da dobijemo, ali to je praktično bilo nemoguće. Ono što je nedopustivo jeste mali broj faulova, u prvom poluvremenu imali smo samo osam. Igrači nisu shvatili da kada te igrač obiđe možeš da napraviš faul. Jednostavno, izgleda da oni nemaju takvu naviku i moraćemo raditi na tome kako bi shvatili da je faul taktički potez”, dodao je Trajković.

Pohvalio je mladog Dalibora Ilića

“U lijepom sjećanju će mi ostati njegov nastup. Dosta smo dobili na energiji u odbrani i krenuli da stižemo rezultat”.

foto:printscreen/youtube

About The Author

Možda ste propustili