Trajković: Igokea veći izazov od Finiks Sansa

Nenad Trajković označio je početak priprema Igokee.

Trajković je rekao kako njegovom timu trebaju još minimim tri pojačanja kako bi bili konkurentni naredne sezone u ABA ligi.

“Mi ćemo da gledamo da dovedemo još minimum tri igrača. Jednog igrača šutera, jednom na poziciji tri i četiri i jednog na poziciji centra. To je moja ideja. Sada gledamo i tražimo. Gledamo da što manje stranaca dovedemo, a više igrača sa naših prostora. Vidjećemo šta možemo da uradimo. Imamo neke ideje. Želimo da dovedemo izuzetno kvalitetne igrače. To je neka moja želja da dovedemo makar jednog izuzetno kvalitetnog igrača, koji bi nam bio udarna osnova da možemo da pariramo jačim timovima sa jačim budžetom nego što mi imamo”, rekao je trener Igokee Nenad Trajković.

Njegov pomoćnik Žarko Milaković i Dalibor Ilić kao kapiten reprezentacije Srbije okitili su se zlatnom medaljom na juniorskom Evropskom prvenstvu.

“Čestitam im. Njima i juniorskoj reprezentaciji Srbije. Čestitam treneru Aleksandru Bućanu.To je lijep podstrek i za nas da probamo da od Dalibora napravimo igrača koji će da predstavlja ovaj region. Ne samo ovde nego i širih razmjera, ali to sve zavisi od njega. On sam sebi postavlja granice, a mi smo tu da pomognemo. Mi ćemo sa naše strane uraditi sve da mu pomognemo, a on treba da uradi sa njegove strane dodatni napor. Motiv ima, još samo da uloži dodatni napor za rolu koju ćemo mi da mu omogućimo”. 

Trajković je mogao umjesto Igokee da završi u Finiks Sansima kao pomoćnik Igoru Kokoškovu.

“Jeste ja sam imao kontakte sa Igorom. Međutim tako je kako je. Na neki način tako je ispalo da nisam otišao tamo. Ovo je za mene ipak veći izazov. Tamo sam već bio, a ovde nisam nikada bio”, rekao je Trajković.

foto:kosarka24.ba

About The Author

Možda ste propustili