Tomić: Mladi će dobiti šansu

KK Crvena zvezda mts intenzivno se priprema za narednu sezonu.

Crveno-bijeli od srijede počinju i sa pripremnim mečevima, a prvi rival je Hakro Merlins.

Novi trener srpskog šampiona Milan Tomić je govorio o dosadašnjem dijelu priprema kao i o mečevima koji predstoje.nakon treninga koojem su mogli da prisustvuju mediji.

’’Zaista sam zadovoljan kako su svi radili, od prvog do posljednjeg. I mladi i iskusniji igrači su radili u punom intezitetu i sve prolazi u najboljem intenzitetu. Davidovac i Nenadić imaju probleme sa povredom, ali to je normalno u ovoj fazi priprema. Zbog toga Davidovac i nije sa nama danas. Normalno je u pripremnom periodu da ima određenih problema sa povredama, ali nastavljamo da radimo sa željom da napravimo najbolje moguće pripreme’’, istakao je Tomić.

Nije mu potrebno prilagođavanja na novu sredinu:

’’Svako ljeto dolazim u Beograd i ne postoji period privikavanja, ovde sam rođen. Tim je nov, osim Davidovca, Lazića i Dobrića, sastav je potpuno nov. Treba raditi, treba biti strpljiv. Simanić, Radanov i Nenadić su mladi i talentovani igrači i dobiće šansu’’, rekao je Tomić.

Strateg Crvene zvezde mts je upitan o sastavu i da li je kompletiran:

’’Sto odsto sam zadovoljan prelaznim rokom. Ovo je roster Crvene zvezde’’.

Ppotom je govorio pojedinačno o novim akvizicijama:

’’Perperoglu je igrač kojeg poznajem, bio sam mu trener, pomoćni u Olimpijakosu. To je igrač koji je osvojio sve pa odluka o njegovom dovođenju nije bila teška. Bili Baron je igrač koga pratim tri godine, još kada je bio u Mursiji i dobro ga poznajem. I Faje i Regland… Veoma sam zadovoljan što smo ih potpisali. Morate da znate da je dobra atmosfera na treningu. Želim da napravim da budemo zajedno, kao porodica i da pokažemo navijačima da ćemo se boriti za svaku loptu. Počinjemo od toga, a to neće biti dovoljno jer je moramo da igramo i dobru košarku. Ipak, biće vremena i za taktiku’’, istakao je Tomić koji je govorio i o ambicijama:

’’Crvena zvezda je veliki klub i kao takav ne može da učestvuje u ABA ligi samo da bi učestvovala i pravila mlade igrače. Treba da napravimo hemiju ekipi i da gledamo iz utakmice u utakmicu. Cedevita i Budućnost su napravili dobre timove, ali mi smo tu. Idemo korak po korak. Kažete da smo u ’’top 5 favorita’’ za Evrokup? To mogu da prihvatim, prvo mi se učinilo da ste rekli da smo prvi favorit sa čim se ne bih složio, ali kao što smo već rekli idemo korak po korak’’, zaključio je Tomić.

Na pitanje oko statusa Stefana Jankovića odgovara:

Gdje je Stefan Janković? To je pitanje za upravu kluba“, rekao je novi trener crveno-bijelih Milan Tomić

foto:kkcrvenazvezda

About The Author

Možda ste propustili