Tomić: Borbeno u oba pravca

Milan Tomić i Branko Lazić pred derbi.

U subotu je prvi “vječiti” derbi ove sezone. Obe ekipe ga dočekuju nakon poraza u Evrokupu, dok crveno bijeli još nemaju poraz u ABA ligi. Milan Tomić debitovaće kao i na drugoj strani trener Partizana, u ovakvom meču.

“Derbi je specifična utakmica, ali mi znamo koji je naš cilj u ovom meču. Sigurno da je potrebno da se u subotu odigra borbeno, ali sa puno pameti, u oba pravca, u odbrani i u napadu. Igramo na strani, pred njihovom publikom, ponavljam potrebno je da odigramo borbeno sa 120 posto, ne 100 posto, a koncentracija mora da bude na maksimalnom nivou”, rekao je Tomić.

Trener je debitant u derbiju, ali je zato Branko Lazić već osam godina i Zvezdi i može da pretpostavi šta čeka njegovu ekipu.

“Prvi derbi u novoj sezoni, igraćemo ga kao gosti, ali ta činjenica vrlo često u ovakvim mečevima nije bila presudna, već su odličivali neki drugi detalji. Ono što je za nas važno, je da odigramo našu igru i ponovimo neke utakmice u kojima smo pokazali šta možemo. Preduslov za to je da odigramo čvršće u odbrani, sa maksimalno koncentracijom i pridržavajući se plana iz svlačionice. Imali smo dovoljno vremena da se pripremimo za ovaj meč nakon povratka iz Andore i očekujem dobru utakmicu.”

Meč Partizan – Crvena zvezda igraće se u subotu od 17 časova.

foto:kkcrvenazvezda mts

About The Author

Možda ste propustili