Kao kajmak na pljeskavicu

Andrea Trinkijeri i Markus Pejdž pred prvi ovosezonski derbi.

Partizan i Zvezda u subotu će odigrati prvi “vječiti” derbi ove sezone. Partizan je domaćin, a sa obe strane će biti puno debitanata u najvećoj utakmici srpske košarke. Među njima su i treneri Milan Tomić i Andrea Trinkijeri.

“Prvi derbi. Ako si u košarci, uvijek sanjaš da budeš na klupi ili Partizan-Crvena zvezda ili Panatinaikos-Olimpiakos. To je ono…Ako treba da se napravi film o derbiju u košarci, to je to. Nema treće. Mnogo sam slušao priče kao bajke, ali ne bih želio da filozofiram, nego da doživim, uživaću bez dileme. To je prvi od mnogo derbija i želim da uživam u svakoj sekundi, da jednog dana mojoj djeci mogu da pričam šta znači biti na klupi u Pioniru Partizan-Zvezda. Ja sam iz Milana, Milanez, znam šta je derbi, rodio sam se sa tim. Od kad sam imao pet-šest godina samo o tome se priča i znam šta to znači. Pobjednici se šire po kafićima i kancelarijama, a ovi koji izgube ne izlaze iz kuće. Sve ja to znam i to je sve uživanje. To su sitnice, ali za mene su kao kajmak na pljeskavici, boljeg je ukusa”, slikovito je opisao šta njemu znači derbi Andrea Trinkijeri.

Potom je govorio i o protivničkom timu.

“Zvezda je iskusna, talentovana, duboka, nema poraz ove sezone, a mi imamo četiri. Favoriti su, ali ako postoji utakmica gdje tim koji nije favorit ima nešto više, to će biti. Da li će to biti dovoljno, znaćemo oko sedam sati sutra. Detalji su jako važni, jedan skok, jedna izgubljena lopta, jedan faul, jedna mala stvar su važne u utakmici. Zato nam treba koncentracija, moramo da budemo pametni, da budemo malo opušteni, jer je ovo prvi derbi, novembar je. Ima još mnogo stvari koje se mogu desiti ove sezone. Treba nam dobra, čvrsta, energična utakmica. Imaćemo ogromnu podršku sutra, moramo to da pretvorimo u pozitivan nastup.”

Rade Zagorac će takođe prvi put u dresu Partizana igrati protiv Crvene zvezde.

“Sve je debitantsko za mene ove sezone u Partizanu, tako i derbi. Imam sam slična iskustva igrajući za Megu protiv Partizana i Zvezde, pa imam početni osjećaj kako to može da izgleda. Priprema se u taktičkom dijelu ne razlikuje od boli kog drugog meča, najvažnija je mentalna priprema”, rekao je Zagorac.

Markus Pejdž kratko je najavio utakmicu.

“Igrao sam na koledžu američku verziju ovog derbija, slušao sam mnogo priča. Znam da je utakmica u kojoj je ulog veliki i jedva čekam da vidim kakva je u poređenju sa onima u Americi.”

Prvi ovosezonski derbi na programu je u subotu od 17 časova.

About The Author

Možda ste propustili