“Teodosić? Nije osiguranje, već odluka selektora”

Na pitanje da li bi jedan Milos Teodosić dobro došao seniorskoj reprezentaciji Srbije za FIBA kvalifikacioni “prozor” krajem novembra, preko kojih se vadi viza za EP 2022, svaki odgovor osim pozitivnog bio bi višak.

Posebno uz polovičan učinak u februaru – pobjedu nad Finskom u gostima i poraz od Gruzije usred Beograda.

Tada je za eventualni poziv pleju bilo potrebno da Košarkaški savez Srbije uplati 200.000 evra na ime osiguranja.

“Koliko znam, sada nije u pitanju visina osiguranja već odluka selektora Igora Kokoškova. Kao što je uobičajeno, čuo se sa kandidatima za tim, da bi posle toga saopštio spisak za akciju pod “balonom” u finskom Espou”, kaže za Sport klub Zlatko Bolić.

Iako je prvobitno bilo saopšteno da je visoka cijena osiguranja glavni razlog izostavljanja Teodosića za važnu akciju, generalni sekretar KSS ističe da se on, ipak, nalazi u poklapanju kalendara zbog čega su evropske selekcije generalno oslabljene od FIBA izmjena sistema kvalifikacija za najveća takmičenja.

“Nije problem osiguranje Tea već poklapanje termina Evrokupa i “prozora”. Bolonja kao i ostali učesnici imaju termine mečeva 27.i 28, a reprezentacija igra 28. i 30. novembra.”

Da je ispostavljen račun za osiguranje, završi bi na vašem stolu?

“Naravno, to se ovoga puta nije desilo.Sa takvim stvarima bih bio upoznat.”

Prvi operativac nacionalnog Saveza kaže da za predstojeću seniorsku akciju nije stigao nijedan inostrani klupski zahtjev za dodatno osiguranje s obzirom na to da su na spisku selektora Igora Kokoškova Danilo Anđušić (Burg), Aleksa Avramović (Estudijantes), Nikola Radičević (Promiteas) i Dejan Kravić ( Burgos).

Orlovi se 27. novembra sastaju sa Švajcarskom, pa tri dana kasnije sa domaćinom Finskom.

foto:kosarka24.ba