Teletović potvrdio da ulazi u KSBiH

Mirza Teletović potvrdio da ulazi u Košarkaški savez BiH.

Upravni odbor Košarkaškog saveza Kantona Sarajevo za svog je predstavnika, umjesto Seje Bukve, koji je podnio ostavku, u Upravni odbor KSBiH delegirao  Mirzu Teletovića.

Dan kasnije prvi igrač iz BiH, koji je zaigrao u NBA ligi oglasio se saopštenjem i potvrdio da će ući u Upravni dobor KSBiH.

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

“Nakon dugo razmišljanja, zašto bih trebao, zbog čega, što će meni u životu nerviranje, sekiracija, borba s vjetrenjačama i sve što ide uz neke odgovorne funkcije, donio sam odluku kako moj život bez košarke nije život.

Da, na prijedlog Košarkaškog saveza Kantona Sarajevo i gospodina Nihada Selimovića, pristao sam biti kandidat za Upravni odbor Košarkaškog saveza BiH. Ukoliko taj prijedlog prođe na Skupštini Košarkaškog saveza naše zemlje, od novembra, po sistemu rotacije, trebao bih biti i predsjednik Košarkaškog saveza BiH, što će mi biti velika čast i zadovoljstvo, ali i odgovornost, jer košarku u našoj zemlji treba vratiti na mjesto gdje joj i pripada.

Ne interesiraju me prazne priče, iako nam je sport time opterećen, već me isključivo interesira napredak košarke. Naša zemlja je oduvijek bila puna talenta, ali nedostajalo nam je samokritike i rada i daću sve od sebe da više nikoga nikad ne molimo, da više nikada ni od koga ne tražimo i da ne čekamo milostinju kako bismo se takmičili, već da u godinama koje su pred nama postanemo Savez koji se neće stidjeti svog rada.

O nama će se u budućnosti pisati i govoriti samo afirmativno, jer to je moj cilj. Zbog toga sam i preuzeo ovu obavezu, a znam da će biti vrlo teško postići sve ovo što sam nabrojao, ali mene u životu nikada nije interesirao prosjek, već samo napredak.

Košarka je moj život, moje zanimanje, moja ljubav, košarka mi je dala sve u životu i ja sam dao sve njoj i nadam se da ću imati pomoć svih onih ljudi koji vole ovaj sport, jer lako je pričati o tome šta se treba uraditi, problem nastaje kada dođe do konkretnih stvari.

Ja sam tu zbog konkretnih stvari i ne volim pričati o stvarima koje se tek trebaju desiti. Vrijeme će pokazati”,  stoji u saopštenju Teletovića.

foto:espn.com

About The Author

Možda ste propustili