Amerikanac manje u Mornaru pred start ABA

Mihauilo Pavićević i Nemanja Vranješ pred start ABA lige.

Šampion Crne Gore, Mornar novu sezonu u ABA ligi počinje u petak gostujućim mečom u Ljubljani proitv Olimpije.

Pred gostovanje šampionu Slovenije ostali su bez Amerikanca Vinstona Šeparda pošto su procijenili da ne zadovoljava kriterijume šampiona Crne Gore.

Trener Mihailo Pavićević ima dosta briga pred start ABA lige.

“U cajtnotu smo. Prvi zajednički trening imali smo u subotu, 22. septembra. Istina, nemamo pravo da jadikujemo, pošto je većina ABA ligaša bila nekompletna zbog reprezentativnih obaveza igrača i drugih razloga. Ali, nama su treninzi nasušna potreba, jer smo doveli dosta novih igrača, od kojih je, recimo, Nikola Rebić odigrao svega desetak minuta u dresu Mornara i to u drugoj kontrolnoj utakmici sa FMP-om. Jednostavno, moramo da koristimo svaki trening za podizanje forme i samopouzdanja. Napravili smo velike promjene u igračkom kadru i biće potrebno vremena i strpljenja da Mornar bude onakav kakav želimo”, rekao je trener Mihailo Pavićević.

Ističe da njegovu ekipu u Ljubljani očekuje teška utakmica.

“I Olimpija je renovirala tim. Ljubljančani imaju velikih ambicija u ovoj sezoni. Neće nam biti lako, ali pokušaćemo da iznenadimo domaćina i već na startu sebi omogućimo povoljnu poziciju. Igraćemo maksimalno angažovano, to jedino mogu da obećam”.

Nemanja Vranješ je prošlogodišnju utakmicu u Ljubljani, u petom kolu ABA lige, koju je Mornar dobio 67:64, odlučio trojkom od table bukvalno u posljednjoj sekundi.

“Naravno, ne bih imao ništa protiv da se scenario ponovi. Svaka prva prvenstvena utakmica je teška i neizvjesna. Olimpija se znatno pojačala, ali mi ćemo nastojati da ih ponovo iznenadimo i na najbolji mogući način započnemo sezonu”, kaže Vranješ.

Premijerni meč ovogodišnje ABA lige između Petrol Olimpije i Mornara igra se u petak, 28. septembra, od 18 časova.

foto:Nenad Vuruna/Igokea

About The Author

Možda ste propustili