Svetislav Pešić: Nikola Jokić je bolji momak nego igrač

Pešić cijeni Jokića
Svetislav Pešić i Nikola Jokić

foto: FIBA

Svetislav Pešić selektor Srbije govorio je o tome kako je Nikola Jokić odlučio da ne igra na Svjetskom prvenstvu.

Nikola Jokić nije bio sa reprezentacijom Srbije na FIBA Svjetskom prvenstvu prošle godine kada je osvojena srebrna medalja. Pešić je rekao i kako mu je Jokić saopštio da neće biti dio ekipe u Manili.

,,Nikola je bio do posljednjeg momenta u dilemi. Rekao sam mu da sam obavio razgovore sa svim igračima, da dođe malo kasnije, da se malo odmori. I kada smo ga doveli do kraja u neku dilemu, on je rekao – ne, mene bi sada bilo sramota da ja tamo dođem kao neki veliki Jokić, kao neki MVP i da ja sada tamo dođem posljednji ili pretposljednji, ja to neću.

Ja hoću – ili igram i dolazim prvi dan, kao što je to bilo pred Evropsko prvenstvo prethodno, prvi dan i prvi na treningu, zadnji iz dvorane i još individualni rad. Znači – dolazim i sve ostalo što ja imam u privatnom životu, to nisu prioriteti. Prioritet je reprezentacija, prioritet su moji drugari i košarka. E, to rade najbolji. I zato su najbolji. To je to”, rekao je Pešić u podkastu Sportlight Sport kluba

Da li može da zamisli sebe da vodi Partizan ili Crvenu zvezdu u Evroligi? To je pitanje koje Pešić nije očekivao.

„Pa, ne znam… Teško. Nisam ja na početku karijere, da tako kažem… Ali… Iznenadio si me ovim pitanjem…“, rekao je Pešić.

„Sigurno ne. Ne zbog toga što ja to ne bih želio, nego zato što to jednostavno nije moguće“, dodao je.

Zabavilo je selektora ovo pitanje, ali i zbunilo. Ono što ga nije iznenadilo je pitanje o nedavnom druženju Novaka Đokovića sa Nikolom Jokićem, Vladom Divcem i Markom Jarićem.

„Nekako jednostavno prija kada ti to makar i preko televizije ili medija doživiš. I te komentare koji su toliko pozitivni, to znači da ipak Srbija ipak živi i predstavlja nešto u globalnom svijetu, da nas niko ne mrzi, nego čak naprotiv da nam zavidi, u pozitivnom smislu, da mala zemlja ima takve asove.

Da ne ispada da se sada udvaram, naravno da imam komunikaciju i sa Novakom i sa našim Jokićem i kada mene pitaju – dobro kako ti za Jokića, ja svima kažem, on je bolji momak nego što je igrač. Mnogo je važno da naši sportisti imaju taj personaliti“.

Najbolje kvote vas očekuju u Meridianbet poslovnicama.

About The Author