Lončar i Florijan umjesto Božića

Srđan Lončar bi trebao biti trener – igrač OKK Borac.

Bojan Božić je otišao iz OKK Borac. Nije više ni trener ni direktor kluba. Osim klub su napustili i članovi Upravnog odbora Nenad Baroš i Saša Risović, dok će Nenad Ignjatić do kraja sezone ostati na čelu kluba.

Božića će na mjestu direktora kluba naslijediti Tibor Florijan.

Kompromisno rješenje nakon silnih saopštenja i štrajka pojedinih igrača u OKK Borac.

“Radi mira u kući i u interesu kluba i Bojan i ja smo odlučili da odemo. Klub je najvažniji. Danas (četvrtak) bi u Upravni odbor trebalo da uđu novi ljudi, Milan Džajić i Dejan Čato, a da Tibor Florijan postane direktor kluba”, rekao je Baroš za Nezavisne.

Dodao je kako će kapiten Srđan Lončar biti božićev nasljednik na klupi OKK Borac.

“Ekipa se vraća na teren. Tim će voditi igrač trener Srđan Lončar, s pomoćnicima Markom Taušanom i Tiborom Florijanom, a sve ove promjene bi trebalo da budu ozvaničene na večerašnjoj sjednici Skupštine”, dodao je Baroš.

“Čekam sjednicu Skupštine da se sve ozvaniči, ali mogu reći da je svima teško što je došlo do svega do čega je došlo. Nadam se da će sve biti u redu i pokušaćemo da napadnemo titulu. Što se tiče, subotnje utakmice, idemo na pobjedu, željni smo da pokažemo dobru igru”, rekao je Lončar, koji će neplanirano uploviti u trenerske vode.

“Neću biti baš trener. Radićemo kolektivno, vjerujemo jedni drugima i pokušaćemo zajedno uraditi najbolje što možemo. Normalno je da osjećam malo pritisak, ali to je košarka, i na neki način sam na to i navikao”, dodao je Lončar.

Nenad Ignjatić u klubu ostaje zbog proceduralnih problema.

“U slučaju da i Bojan i ja odemo, rad kluba bi bio blokiran, jer je potrebno određeno vrijeme da se imenuju novi predstavnici kluba, da se dobije sudsko rješenje, deponuje potpis… Nije mi želja da nanesem bilo kakvu štetu Borcu, dao sam sve od sebe da pomognem, a znate gdje je Borac bio, a gdje je sada. Svima želim sve najbolje”, rekao je Ignjatić.

foto:promo/banjalučkapivara

About The Author

Možda ste propustili