KK Partizan tuži banku

Košarkaški klub Partizan je ponovo pod blokadom, prošle nedelje je sa računa “nestalo” 8 miliona dinara, a zbog presude BAT po tužbi Duška Vujoševića i Nemanje Gordića ne mogu da registruju ni eventualne novajlije za Super ligu.

Predjednik kluba Ostoja Mijailović očekuje da odnosno u svoju korist riješi spor sa Ekspo bankom (nekadašnja Marfin banka).

Famozni kredit iz 2004. sa kamatnom stopom višom od 20 odsto i dalje zadaje naviše glavobolje novom rukovodstvu kluba iz Humske.

“Bivšim igračima i trenerima dugujemo 2.4 miliona evra, ali najveći problem Partizana, koji često izaziva blokade, je Ekspo banka. Mislim da bih mogao da napišem doktorsku disertaciju po pitanju odnosa banke i Partizana. Ugovore i svaki dokument koji je potpisan sa bankom pročitao sam najmanje po deset puta i nemam nijednu nepoznanicu. Mogu da kažem da je gotovo sve urađeno protivzakonito. Sve što je urađeno nije ni domaćinski prema Partizanu, a u svemu tome morale su da učestvuju obe strane, neko iz banke i neko iz kluba. Tužili smo banku, podnijeli smo zahtjev za privremenu mjeru jer smo dobili prvostepenu, a prije nekoliko dana potvrđena je i drugostepena presuda”, rekao je Mijailović u intervjuu za “Sport klub”.

Prvi čovjek Partizana iznosi još neke zanimljive detalje.

“Na sudu smo razvlastili i sredstva obezbjeđenja po kojima su blokirali Partizan. Dakle, drugostepeni sud je donio odluku da smo u pravu sa našim tvrdnjama. O daljim potezima ću javnost obavijestiti naknadno. Ako banka ponovo ne bude imala razumijevanje jer su nas prije nekoliko dana ponovo blokirali i skinuli sa računa oko 8 miliona dinara koje smo pripremili za plate, uskoro ću najvjerovatnije da sazovem konferenciju za medije i iznesem sve detalje ugovora koji je oštetio Partizan. To što su oni radili ne postoji ni u svijetu ekonomije ni u svijetu prava. Baviti se takvim poslom i uništavati instituciju kao što je Partizan, a pritom raditi protivzakonito, svakako nije dozvoljeno.”

Mijailović je otkrio i koliko novca banka potražuje.

“Potražuju 1.360.000 evra, nedavno su nam skinuli 70.000 evra i prema njihovom proračunu dugujemo im još 1.290.000 evra. Uradio sam sudsko vještačenje koje je pokazalo da to nije tačno. Vidite, ako su ugovori sačinjeni u ne pravu oni ne mogu biti pravno održivi. I taj protokol koji je potpisan 2010. takođe ne može da bude pravno održiv ako je načinjen na ugovorima koji nemaju pravni osnov. Dakle, mi smo tužili banku, sudski postupak je u toku i idemo na poništenje ugovora. Mi smo kod banke sigurno u plusu, nismo u minusu. Ne možete da se zadužite 2004, 2005. godine, a onda da 2010. više dugujete nego 2004. I oni koji imaju dva završena razreda osnovne škole znaju da nešto nije u redu. Taj odnos sa bankom mnogo ugrožava rad Partizana. Ponovo smo pod blokadom. Očekujem da sud na novu mjenicu koju su pustili ponovo reaguje jer su osnove iste kao i za donošenje prve privremene mjere koju je sud presudio u skladu sa zakonom, a drugostepeni sud potvrdio. Sa bankom ćemo se boriti i neće se situacija ovako završiti. Od dolaska u Partizan najviše enegerije sam uložio upravo da isteramo do kraja odnos sa bankom”, istakao je Mijailović.

foto:kkpartizan.rs

About The Author

Možda ste propustili