Kočić: U Budućnosti zbog Džikića

Srđan Kočić  od ove sezone je košarkaš podgoričke Budućnosti.

Kočić je od ove sezone stanovnik Podgorice. Potpisao je ugovor sa liderom ABA lige, a u Budućnost je došao iz arajevskih Sparsa. razgovarali smo sa Kočićem,koji se slaže da je prelazak u Budućnost stepenica više u njegovoj karijeri.

“Naravno da je stepenica više. Što se tiče organizacije i treninga i utakmica sve je na višem nivou. Budućnost igra ozbiljnija takmičenja. Izuzetno sam zadovoljan uslovima,koje imam u Podgorici”,rekao je na početku razgovora za naš portal Kočić.

Sa ekipom Budućnosti potpisao je višegodišnji ugovor.

“Potpisao sam na pet godina sa opcijom da nakon tri godine mogu napustiti klub ili produžiti ugovor.Rečeno mi je da ću biti sa prvim timom na treninzima i eventualno ako se ukaže prilika na nekoj utakmici”, kaže Kočić, koji je pred finalni turnir Juniorske  ABA lige prekomandovan u juniore.

“Sad sam prije par dana prešao u juniorsku selekciju da se koliko toliko uigram i pripremim za turnir. Nakon povratka u Podgoricu ponovo ću biti priključen prvom timu”. rekao je Kočić,koji je na kraju sa Budućnosti osvojio četvrto mjesto.

Kočić je imao ponude par klubova da pređe iz Sparsa. Odlučio se za Budućnost između ostalog i zbog trenera Aleksandra Džikića.

“Na kraju kad sam dobro sjeo i razmislio.Inostranstvo mi još nije bilo opcija, a Budućnost mi je ponudila dobre uslove, a uz to i trener Aleksandar Džikić je možda i jedan od najboljih u Evropi”, kaže momak,koji je u karijeri išao stepenicu po stepenicu.

Počeo je u Novoj Topoli, pa je sa 14 godina otišao od kuće.

“Sa nepunih 15 godina sam otišao od kuće u Sarajevo. Kao i svaki početak bio je težak, ali tamo sam isto dobro dočekan. Uprava kluba me sjajno prihvarila i nisam imao nikakvih problema.naravno dosta mi je to pomoglo da se brzo prilagodim”.

U njegovim godinama osim redovnog treninga potrebno je dosta i individualnog rada.

“Trenutno sad nisam u 12 igrača, koji igraju utakmice pa imam vremena za individualni rad.Kada sam na treninzima takođe gledam starije igrače i pokušavam da to usvojim i primjenim u svojoj igri”, rekao nam je momak koji je sa kadetskom selekcojm BiH bio šampion Evrope 2015. godine.

“Iskreno meni je ta titula dala dodatni motiv. Nije to bilo lako osvojiti, iako nisam ja tu bio neki važan šraf u tom timu, ali opet to mi je dallo motiv za daljim radom. Iskoristio sam to koliko sam mogao. Evo nakon tri godine od te titule mislim da se to isplatilo”, završio je Kočić.

foto:kosarka24.ba

 

 

About The Author