Srbija je na korak od plasmana na Olimpijske igre

Srbija bolja od Brazila.
Saša Čađo

foto: FIBA

Ženska reprezentacija Srbije savladala je domaćina Brazil u drugom meču kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre 72:65 i u nedelju rješava pitanje plasmana na Olimpijske igre u Parizu.

Da su pobijedile sa osam poena razlike već bi osigurale vizu. Imale su šansu, ali Ivana Raca je promašila slobodno bacanje.

Srbija i dalje ima sve u svojim rukama i veliku šansu da se nađe na Olimpijskim igrama treći put u nizu.

Ako pobijede Australiju, sigurno idu u Pariz. U suprotnom, čekaju rezultat duela Brazil – Njemačka.

U slučaju da Njemačka pobijedi, ili izgubi sa manje od sedam poena razlike, Srbija ide na OI, kao i u slučaju da Brazil pobijedi sa osam ili više poena razlike, jer u tom slučaju Njemačka ostaje bez plasmana na OI.

“Očigledno da sam srećna sa pobjedom, ali postoje još neki detalji koji mogu da budu bolji. Iako smo pobijedile, nekoliko stvari o kojima smo govorile u četvrtoj četvrtini nismo uradile kako treba. Igrale smo protiv tima koji je veći od nas, koji je bio mnogo čvršći od nas, one su na kraju krajeva jedan veoma dobar tim sa mnogo kvaliteta, sa sjajnim individualcima.

Bilo je veoma teško igrati protiv njih, pogotovo sa podrškom koju su imale sa tribina. Nije bilo lako, ali kao što sam rekla, srećna sam zbog pobjede, ali ima tu još mnogo stvari u posljednjoj četvrtini koje su morale da budu bolje”, rekla je selektor Srbije Marina Maljković.

Kladionica Meridian ima najveće kvote na planeti i najraznovrsniju ponudu za klađenje.

About The Author