Srbija izabrala protivnike za pripreme

Reprezentacija Srbije odigraće dvije vrlo atraktivne utakmice u okviru završnih priprema za Svjetsko prvenstvo 2019. u Kini (31. avgust-15. septembar).

Izabranici selektora Aleksandra Đorđevića ugostiće 10. avgusta 2019. reprezentaciju Litvanije u beogradskoj „Štark Areni“, da bi dva dana kasnije, 12. avgusta, dva nacionalna tima odigrala „uzvratnu“ utakmicu u Kaunasu.

Kontrolni meč sa Litvancima u Beogradu biće praktično i ispraćaj reprezentacije na Svjetsko prvenstvo, pa se sa pravom očekuje spektakl pred ljubiteljima košarke iz cijele Srbije.

Poslije utakmice u Kaunasu najbolji košarkaši Srbije će, u okviru daljih priprema za najveće planetarno košarkaško takmičenje, učestvovati na „Akropolis kupu“ u Atini. Put u Kinu je planiran za 20. avgust, gdje će Srbija posljednje provjere pred Svjetsko prvenstvo imati u Šenjangu, na turniru na kome će odmjeriti snage sa reprezentacijama Francuske, Italije i Novog Zelanda.

Biće to posljednje provere „orlova“ pred Mundobasket, a tim će poslije desetak dana u Šenjangu otputovati na grupnu fazu takmičenja u Fošan.

Srbija će u prvoj fazi Svjetskog prvenstva igrati u grupi D sa reprezentacijama Italije, Filipina i Angole. Takmičenje na SP u Kini počeće utakmicom protiv Angole 31. avgusta, sljedeći potivnik su Filipini 2. septembra, a posljednju utakmicu u prvoj fazi takmičenja Srbija igra protiv Italije 4. septembra.

foto:kss

About The Author

Možda ste propustili