Srbija bez Bogdanovića i Marjanovića

Muška „A” reprezentacija Srbije pred sobom ima nove važne izazove u avgustu i septembru.

Prve zvanične utakmice, srpski nacionalni tim će odigrati 25. avgusta protiv Grčke na domaćem terenu, odnosno 28. avgusta protiv Turske u Turskoj. Navedene utakmice predstavljaju početak druge faze kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2023. U novoformiranoj grupi, Letonija, Belgija i Srbija su se pridružile Turskoj, Velikoj Britaniji i Grčkoj u borbi za jedno od tri mjesta na planetarnom šampionatu.

Nakon toga, srpski nacionalni tim će se takmičiti na Evropskom prvenstvu. „Orlovi” će šampionat započeti u D grupi, čije će se utakmice igrati u Pragu. Rivali tima Srbije će biti Izrael, Holandija, Finska, Poljska i Češka.

U susret novim izazovima, selektor reprezentacije Srbije Svetislav Pešić je odredio spisak kandidata za kvalifikacioni “prozor” i Evropsko prvenstvo.

Na spisku se nalaze 22 igrača:
Aleksa Avramović, Nemanja Bjelica, Dejan Davidovac, Ognjen Dobrić, Marko Gudurić, Marko Jagodić-Kuridža, Ognjen Jaramaz, Nikola Jokić, Nikola Jović, Nikola Kalinić, Balša Koprivica, Vladimir Lučić, Vanja Marinković, Vasilije Micić, Nikola Milutinov, Nemanja Nedović, Aleksej Pokuševski, Filip Petrušev, Dušan Ristić, Boriša Simanić, Alen Smailagić i Miloš Teodosić.

foto:fiba