Sparsi u finalu!

Košarkaši Sparsa igraće u finalu ABA 2 lige.

Prvi put sarajevski tim igraće finale Druge ABA lige te imati priliku izboriti direktan plasman u najviši rang regionalne košarke. Sparsi su i u revanš susretu savladali Podgoricu rezultatom 74:59  i tako se sa dvije pobjede plasirali u finale.

Najbolji u pobjedničkom sastavu bio je Kenan Kamenjaš sa 23 poena, pratili su ga Almir Hasandić i Gediminas Orelik sa po 17 poena. U ekipi Podgorice najefikasniji je bio Mikaile Tmušić sa 12 poena.

“Prvo bih da čestitam svojim igračima na svemu što su pružili jer je ovo izuzetno veliki napor, za 18 dana smo odigrali devet utakmica. Bilo je vrlo teško izdržati, čestitam im na briljantnim partijama ovdje u Podgorici, a isto tako bih da čestitam stručnom štabu, koji je pomogao da se ostvari ovaj rezultat, našem fizioterapeutu koji je bukvalno 24 sata radio sa njima da budu spremni za ovo. Isto tako, čestitke upravi, a želio bih i da pohvalim ekipu Podgorice, koja je pod vođstvom Zorana Kašćelana napravila odličan rezultat. On je mlad trener, ima 35 godina, siguran sam da će biti izuzetno dobar i ovaj projekat Podgorice je budućnost Crne Gore. Nama ostaje da se spremimo za finale, biće nam teško jer već 28. aprila igramo Ligu 6 u domaćem šampionatu, ne znam kako će to sve izgledati, ako budemo došli u ovom raspoloženju, teško da se ovo može po drugi put izdržati”, rekao je trener Sparsa Miodrag Kadija.

Protivnika u finalu Spars će saznati sutra, to će biti bolji iz duela Studentskog centra i Mladosti iz Zemuna (prvi meč 86:85).

(Foto: ABA/Dragana Stjepanović)

About The Author