Sloboda u Drugoj ABA ligi

OKK Sloboda igraće naredne sezone Drugu ABA ligu.

Nakon što je Zrinjski odbio, poziv je stigao u Tuzlu za ekipu OKK Sloboda. Čelni ljudi ovog kluba su prihvatili poziv i naredne sezone BiH će imati tri predstavnika u ovom takmičenju. Još će igrati šampion BiH Široki i sarajevski Sparsi.

 KK “Sloboda – Dita” je nastupala u premijernoj sezoni Jadranske lige završivši na petom mjestu.OKK Sloboda je nasljednik KK Sloboda iz Tuzle. KK “Sloboda” je doživjela težak period što je rezultiralo zamrzavanjem kluba 28. septembra 2011. godine i reorganizacijom, tako da je od 2011 godine nosilac košarke u gradu Tuzli postao Omladinski košarkaški klub “Sloboda” Tuzla. OKK “Sloboda” je zadržala sve elemente KK “Sloboda”, a odmah je postala i član Radničkog sportskog društva “Sloboda”. Nakon reorganizacije kluba novoformirani Omladinski košarkaški klub je krenuo iz najnižeg ranga takmičenja A2 lige Sjever FBiH.

Ligu će naredne sezone činiti: Borac, Dinamik, Helios Suns, Lovćen 1947, MZT Skopje Aerodrom, Novi Pazar, Rogaška, Sloboda, Spars, Split, Sutjeska i Široki.

foto:druga aba-liga

About The Author