Počinje Borčeva besplatna škola košarke

OKK Borac počinje sa besplatnom školom košarke.

Prethodnih mjeseci trajao je upis u školu košarke i ono što je bitno jedna je od rijetkih, ako ne i jedina  u Banjaluci za koju roditelji neće morati izdvajati novac.Projekat se realizuje u saradnji sa Banjalučkom pivarom.

“Banjalučka pivara i klub sa najdužom sportskom tradicijom na ovim prostorima obnovili su svoje prijateljstvo u tekućoj košarkaškoj sezoni i zaista nam je posebno zadovoljstvo najaviti početak rada Borčeve škole košarke za najmlađe sportiste, koja se realizuje pod pokroviteljstvom Banjalučke pivare. Povratak Banjalučke pivare u Klub, predstavlja veliko priznanje Upravi Kluba i podršku želji za afirmacijom košarke i domaćih igrača, a ujedno i značajan korak u realizaciji cilja ulaska u Play off Prve lige Republike Srpske”, izjavio je član UO KK “Borac ” Milan Đajić.

Protekle jeseni Banjalučka pivara je obnovila sponzorski ugovor sa Borčevim prvotimcima dajući vjetar u leđa klubu koji se sportskim rezultatima vraća na mjesto koje mu pripada. Banjalučka pivara ovim  potvrđuje svoja nastojanja i opredijeljenja ka afirmaciji sporta, kao i podršci mladim talentima.

“Izuzetno smo ponosni na nastavak saradnje sa jednim od najtrofejnih košarkaških klubova u RS, BiH i iskreno se nadamo da ćemo pokretanjem škole košarke omogućiti velikom broju mališana da naprave svoje prve košarkaške korake, a mladim talentima da razvijaju i grade svoje sportske vještine. Istovremeno, želja nam je da zajedničkim snagama učinimo sve, što je u našoj mogućnosti, da grad na Vrbasu povrati svoj prepoznatljiv košarkaški sjaj”, izjavila je menadžer za odnose sa javnošću Banjalučke pivare Milka Stanivuković.

Škola počinje u utorak uveče od 19 časova u maloj sali u studentskom kampusu. Pohađaće je dječaci rođeni od 2004. do 2008. godine.

Trener je  Vladimir Pilipović, kojem će u radu pomagati četiri ponajbolja studenta Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta Univerziteta u Banjaluci.

foto:promo/blpivara

 

About The Author