Široki: Poštujemo odluke UO, vidimo se na Fajnal foru

Obraćanje prvog čovjeka Širokog povodom najava da se neće igrati fajnal for Lige BiH.

Predsjednik Sparsa Nihad Selimović izjavio je kako se za njegov klub sezona danas završava i kako neće igrati Fajnal for Lige BiH na koji su plasman obezbijedili Igokea, Borac, Sparsi i Široki.

Kako stvari trenutno stoje Igokea ide u ABA ligu, Borac i Sparsi kao drugi i treći u ABA 2, dok bi Široki morao platiti pozivnicu za ABA 2 ligu. Iz ovog kluba logično žele da pokušaju na finalnom turniru da poprave plasman kako bi uštedili 50.000 evra koliko košta pozivnica, koju je ove sezone Borac platio.

Predsjednik Širokog Igor Jelčić objašnjava situaciju.

“Svjedoci smo zadnjih dana istupa pojedinih klupskih čelnika o završnici državnog prvenstva u kojima su protiv odigravanja završnog turnira Final foura u Laktašima, a za to prozivaju naš klub, kako smo mi jedini za igranje tog turnira. Gospodo, DA, mi jesmo za odigravanje završnog turnira Final foura, jesmo jer je takvu odluku donio UO KS BIH. Jesmo i zato što nam je to prilika da popravimo svoj ovogodišnji plasman i probamo doći do bolje pozicije tj. do pozicije koja bi nam osigurala direktni plasman u ABA 2 ligu.Što je u našem stavu sporno, to što poštujemo odluku UO KS BIH i što želimo bolji plasman?Prije početka Lige za prvaka svi smo obaviješteni da se igra 10 kola Lige za prvaka, a nakon toga Final four. Odluku je donijelo devet članova UO KS BIH. Tada niko nije bio protiv toga. Sad se naš klub proziva da je samo njemu interes da se igra završnica tobože zbog popravljanja plasmana”, kaže Jeličić i nastavlja:

“Prije početka prvenstva niko od nas nije znao kako će biti plasiran, pa ni mi. Ja Vas pitam Gospodo, što da ste Vi završili četvrti nakon lige 6, bili i tada tražili da se liga prekine? Ja znam da ne bi. Sa druge strane potpuno razumijemo situaciju u kojoj su se našli naši sportski prijatelji KK Igokea i OKK Spars zbog nastupima u završnicama ABA lige, te zbog svakodnevnog igranja odgođenih utakmica Lige za prvaka. Naš klub je najmanje za to kriv, mi smo se trudili uskladiti s njima termine, kako bi im bar malo olakšali situaciju. Prihvatili smo odluku da se prvenstvo igra do kraja kako je UO KSBiH i odlučio. KS BiH propisuje pravila natjecanja, a ne mi klubovi. Mijenjati pravila tri dana prije kraja natjecanja i odustati od istih uistinu nema smisla. Neodigravanjem završnice prvenstva natjecanje bi izgubilo svaki dignitet. Prozivati naš klub da se samo njemu igra Final four uistinu je nekorektno, pogotovo od klubova koji se nisu ni plasirali na završno natjecanje. Nitko nema pravo oduzimati nam priliku da se izborimo za ostvarenje svojih sportskih ciljeva isključivo na terenu. Ako u tome i ne uspijemo, našim sportskim suparnicima ćemo čestitati.Vidimo se na Final four-u, siguran sam u to da će sve ekipe doći”.

foto: