Energijom odgovoriti Širokom

Košarkaši Igokee u šestom kolu “Lige 6” gostuju u Širokom.

Obe ekipe u prošlom kolu su poražene na domažem terenu. Igokea od Zrinjskog, a Široki od Sparsa.

“Mi smo u fazi gdje tražimo reakciju igrača poslije poraza od Zrinjskog. Pokušali smo kroz skauting i trening da se podignemo u odnosu na taj meč, koji je pokazao dosta problema u našoj igri. Taj problem nije samo iz tog meča nego iz prethodnog perioda gdje igrači ne ulaze u utakmicu onako kako bih ja kao trener želio. To smo pokušali da ispravimo kroz trening”, rekao je trener Igokee Žarko Milaković za naš portal i najavio meč u Širokom:

“Široki ima svoje kvalitete. Oni su mlad tim i igraju sa mnogo energije svaku utakmicu. Mi moramo da im odgovorimo i onda naš kvalitet neće doći u pitanje”.

Martin Januković plej Širokog vjeruje u svoju ekipu.

“Sigurno da je Igokea favorit u ovoj utakmici, imaju jako iskusnu ekipu. Međutim, mi ćemo ih pokušati iznenaditi i pobijediti. Cijelu sedmicu treniramo vrhunski i sigurno da nam se to mora negdje vratiti. Svi se nadamo da to može biti već sutra protiv aktuelnog prvaka BiH.Moramo prije svega odigrati vrhunsku odbranu da bi došli do šanse za pobjedu. Potrudićemo se da našu mladost pretvorimo kao dodatnu prednost u sutrašnjoj utakmici”, rekao je plej Širokog Martin Januković.

Liga 6, šesto kolo:

Široki – Igokea

Zrinjski – Kakanj

Bosna – Spars

TABELA: Zrinjski 4-1, Igokea 3-2, Kakanj 3-2, Bosna 2-3, Spars 2-3, Široki 1-4.

foto:kosarka24.ba

About The Author

Možda ste propustili