Široki: Igokea je favorit

U srijedu pada odluka o šampionu BiH.

Lider šampionata Široki u meču pretposljednjeg kola dočekuje Igokeu. Široki ima pobjedu više, a Igokea je trijumfovala u prvom meču u Laktašima i računica je jasna, ako Široki pobijedi šampion je BiH.

“Igokea je izuzetno dobra ekipa, odlično vođena, igraju dobro cijelu sezonu. Posebno dobro igraju u obranu i skoku, tako da moramo biti maksimalno koncentrisani. Utakmica je od velikog značaja za obje ekipe, stoga nas čeka izuzetno teška utakmica. Ja bih se na kraju ovim putem zahvalio navijačima što su nas podržavali cijelu sezonu u BiH i ABA ligi i pozivam ih da i sutra dođu i da tako zaključimo ovu uspješnu sezonu”, rekao je pomoćni trener Širokog Ante Lončar.

“Drago mi je da s Igokeom igramo ovako važnu utakmicu za titulu. Igokea ima na svakoj poziciji dva ili tri dobra igrača i oni su sigurno favoriti, međutim mi igramo na Pecari i mi ćemo dati sve od sebe da pobijedimo i razveselimo navijače koje pozivam da dođu sutra i da nas podrže”, rekao je u najavi meča bek domaćih Josip Bilinovac.

Utakmica Široki – Igokea na programu je u srijedu od 20 časova (BHT).

foto:HKK Široki

.