Kovačević: Duletovo zdravlje je najpreče

Siniša Kovačević direktor reprezentacije BiH o Dušku Vujoševiću i slučaju “Kamenjaš”.

Selektor reprezentacije BiH Duško Vujošević obavijestio je javnost da ide na operaciju bubrega i da ga neće biti u trećem “prozoru” kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Rekao je kako je na ljudima iz Saveza da u interesu reprezentacije Bosne i Hercegovine u ovom momentu, a prema svojim uverenjima i odgovornosti, donesu odluke o daljoj strategiji i u skladu sa njom kadrovskim rješenjima.”

Direktor reprezentacije Siniša Kovačević za ATV je prokomentarisao novonastalu situaciju.

“Nas nekoliko, najužih saradnika, znalo da je velika vjerovatnoća da dođe do ovakog razvoja situacija, s obzirom na već poznato zdravstveno stanje gospodina Vujoševića. Njegovo zdravlja je najpreče. Selektor je juče saznao da može da ide u Istanbul kako bi započeo čitav proces transplatacije bubrega. On u u ovom trenutku nije siguran kako će ići njegov oporavak, ali već sada možemo da kažemo da on vjerovatno ne bi bio spreman da vodi reprezentaciju u septembraskom FIBA prozoru. Naša ideja je da zadržimo postojeći Stručni štab i da reprezentaciju u tom periodu vodi gospodin Mensur Bajramović, kkoji je Vujoševićev pomoćnik. Razgovaraćemo sa njim ovih dana, a nakon toga ćemo vidjeti kako će se razvijati sitaucija.Dule bi trebao u novembru nastaviti posao, to je želja svih”, rekao je Kovačević.

Prokomentarisao je izbacivanje Kenana Kamenjaša iz juniorske selekcije BiH.

“Što se tiče slučaja “Kamenjaš”, ja mislim da treba spustiti loptu. Ja sam bio u Sarajevu, razgovarao sam i sa selektorom i sa igračem. Kao direktor reprezentacije apsolutno sam na strani selektora. Kenan Kamenjaš je nekoliko puta prekršio disciplinu tokom priprema, a vrhunac je bio dva dana pred odlazak pred put. Da li je moglo sa nekom blažom kaznom? Teško je reći, s obzirom da se već bilo nagomilalo dosta stvari u vezi sa njim i selektor je odlučio da ga ne vodi. Ponavaljam, kao direktor reprezetnacije apsolustno stojim na strani selektora”, kaže Kovačević.

foto:kosarka24.ba

About The Author

Možda ste propustili