Shvatile su šta je to što treba da se radi kada se igra za Srbiju

Izjave Marine Maljkovića i Saše Čađo poslije pobjede protiv Južne Koreje.

Srbija je kvalifikacioni turnir za odlazak na Svjetsko prvenstvo počela pobjedom protiv Južne Koreje 65:62. U odnosu na prethodne akcije Srbija je ušla sa podmlađenom reprezentacijom.
“Ova ekipa se okupila prvi put. Mnogo jače zemlje od nas imaju mnogo muka kada dođu u ovu situaciju. Želim stvarno da djevojkama čestitam na energiji sa kojom su ušle u meč. Shvatile su šta je to što treba da se radi kada se igra za Srbiju. Utakmica je bila vrlo teška, tačno onakva  kakvu smo i očekivali. Koreja je odličan tim, te djevojke su veliki borci. Mučile su nas i u Tokiju, mučile su nas i danas. Zato sam zaista srećna što je moj novi, mladi tim pobijedio. Nadam se da ćemo moći ovako i da nastavimo”, rekla je selektor Srbije Marina Maljković..

Sigurna je u jedno
“Vrijeme, treba nam vrijeme, a to je ono što nemamo i to je jedino što ovom timu treba. Poslije tri ili četiri dana treninga, ne mogu da kažem da nisam srećna, uprkos velikom broju promašenih polaganja. Ali, nismo imali vremena da treniramo ni da se spremamo. Ovoj grupi fali samo vremena, nadam se da ćemo imati snage da se plasiramo na Svjetsko prvenstvo, što bi bila ogromna stvar za ovu generaciju”.

O povredi Dragane Stanković, nije mogla da ponudi više informacija.
“Ne znamo, čekamo da vidimo šta se dešava. Povrijedila je koljeno”.

Saša Čađo je izblokirala posljednji šut Koreje za eventualni produžetak.
“Zaista sam zahvalna što sam dio ovog sjajnog tima i što radim sa Marinom. Ponosna sam na sve. Prvi cilj je bio da se borimo, jer je to naša igra, da se borimo svakog sekunda. Dale smo sve od sebe i pobijedile. Uvijek sam vjerovala u to kako moj tim radi. Nastaviću da vjerujem, jer ove djevojke imaju energiju i žele da urade šta treba za zemlju. Nadam se da ćemo nastaviti sve što je radila prethodna generacija. Oduvijek nas krasi ta naša velika borbenost i ono što bih rekla svaka djevojka koja dobije priliku da igra za ovaj tim, igra srcem. Ne razmišljaš, daješ sve od sebe jer želiš da daš sve od sebe za svoj tim”.

foto:fiba