ŠEST DANA ZA UKLAPANjE: Birčević započeo drugu epizodu u dresu Partizana

birčević

foto:KK Partizan

Kada je završena misija u Kini, svi “orlovi” su se vratili u Beograd i odatle će se razletjeti na različite strane svijeta. Samo jedan od reprezentativaca ostaje u našem glavnom gradu, gdje će drugi put u karijeri braniti crno-bijele boje. U pitanju je Stefan Birčević. Krilni centar je danas počeo sa treninzima, a dan ranije je u civilu gledao pobjedu svog tima protiv AEK, sedmu u pripremnom periodu.

“Dovoljna su bila tri dana da se odmorim”, uz osmjeh je prokomentarisao Birčević, koji je na istom mjestu bio tokom sezone 2016-17.

“Pokušaću što prije da se uklopim u tim. Superkup kreće sljedećeg četvrtka, tako da imam šest dana da uđem u sistem i vidim šta trener Andrea Trinkijeri tačno traži od nas”, rekao je Birčević za “Novosti”.

Prvo zvanično nadmetanje u sezoni Partizan će početi duelom sa Megom, a već u polufinalu je mogući susret sa Crvenom zvezdom.

“Pripremni dio je stvarno dobro prošao. Bio sam u kontaktu sa saigračima. Ipak, prvenstvene utakmice su pravo mjerilo i one će pokazati gdje smo trenutno. Mislim da za ekipu ne bi trebalo da bude problema, ukoliko bude imala energiju kao u drugom poluvremenu meča sa AEK-om”.

Igrači koji su bili na Svjetskom kupu nemaju vremena ni da žale zbog ostvarenog rezultata, jer ih već sad čekaju klupski izazovi.

“Morali smo da se zadovoljimo petim mjestom, iako smo na papiru i po kvalitetu bili glavni konkurenti za jednu od medalja”, promijenio se Stefanu ton glasa. “Ostaje žal što smo se vratili praznih ruku. Ali idemo dalje, želimo da kvalifikacije za OI u julu prođu što bolje”.

Prije borbe za olimpijsku vizu, “orlovi” će u februaru imati dva meča kvalifikacija za EP 2021. godine.

“Da se ne lažemo, najbitnije je ono što nas čeka u julu”, završio je Birčević.

foto:kk partizan

About The Author