Rezultati su sjajni, ali ne mijenjamo ambicije

Milan Đajić

foto: abaleague/ Dragana Stjepanović

Košarkaški klub Borac bilježi nevjerovatne rezultate u dva takmičenja. Banjalučani su naime trenutno bez poraza u regionalnoj ABA 2 ligi, te u šampionatu Bosne i Hercegovine.

Na turniru u Sarajevo ekipa je otputovala sa zebnjom i bez nekoliko igrača koji su bili standardni u rotacijama trenera Dragana Nikolića. Ipak, ostatak ekipe je nadoknadio njihov izostanak pa je Borac zabilježio tri pobjede. Banjalučani su u Sarajevu savladali Rogašku (89:87), zatim Pelister (101:86), Vrijednosnice Osijek (89:78).

Predsjednik kluba Milan Đajić međutim ne dozvoljava euforiju.

Ovo je fantastičan rezultat kakav se ne pamti godinama. Sve zasluge idu igračima i stručnom štabu. Sve se poklopilo ove sezone. Pogodili smo sa pojačanjima, promovisali domaće momke i generalno atmosfera u ekipi i klubu je odlična. Ovo je ono što smo željeli kada smo prije pet godina došli u klub. Međutim, nema euforije, niti je dozvoljavamo. Razgovarali smo sa igračima i objasnili im da je ovo sjajno ali da je pred nama još mnogo mečeva u kojima ne smije da bude opuštanja. Čvrsto smo na zemlji. Prijaju nam pohvale ali nas obavezuju da i u nastavku moramo da idemo na isti način naprijed. Naš dugogodišnji rad je došao na naplatu i uživamo u ovim trenucima, a od ekipe tražimo da i dalje nastavi sa maksimalnom borbenošću i vidjećemo gdje će nas to dovesti”, istakao je prvi čovjek banjalulčkog kluba za “Srpskainfo”.

Đajić ističe da se ambicije kluba nisu mijenjale.

“Ne stavljamo pred ekipu nikakve nove imperative, naši ciljevi su jasni i postavljeni su na početku sezone. Drago nam je što imamo ovakvu grupu momaka koji se odlično slažu i da imamo odličnu atmosferu. Na njima je samo da nastave da kvalitetno rade a ekipa je pokazala tokom ovih turnira da je sposobna da iznenadi i mnogo bogatije klubove i da se ne predaju. Ipak treba biti jasan , plej-of je ipak drugačiji sistem takmičenja iznenađenja su moguća a za sad želimo da uradimo sve da ova serija potraje što duže. Na prvom mjestu smo što je odlično i borićemo se da ostanemo tu. To je sportski da se ne predajemo ni u jednom meču”, dodao je predsjednik Đajić.

Banjaluka će biti domaćin četvrtog turnira ABA 2 lige od 17. do 23. januara , a na njemu će četa trenera Dragana Nikolića da odmjeri snage sa ekipama Heliosa, Sparsa i Lovćena. Ovo su direktni rivali u borbi za plasman u plej–of, a očekuje se da ekipa ima i veliku podršku navijača.

“Prošle sezone smo za organizaciju balona u Banjaluci dobili sve pohvale a nadamo se da će tako da bude i naredne godine u januaru. Ono što nas raduje je činjenica da je dozvoljeno prisustvo publike tako da se nadamo da će gledaoci u Banjaluci prepoznati uspjehe ekipe i polovinom januara naredne godine doći da im pruži podršku da nastave sa dobrim rezultatima. Ova ekipa je pokazala da tu podršku zaslužuje a mi ćemo sa svoje strane napraviti sve da turnir u Banjaluci bude pravi spektakl i da gosti budu u potpunosti zadvooljni”, istakao je predsjednik košarkaškog kluba.

U klubu takođe mogu da budu itekako zadovoljni činjenicom da su šansu na pojedinim mečevima dobili i igrači iz mlađih kategorija.

“To je jedan od stvari na koje smo ponosni da su šansu na mečevima dobili i mladići koji su prošli naše mlađe kategorije. Reljić, Dragojević, Šorak su dobili određene minute i naša je želja da i u narednom periodu budemo šrto više naših mladih igrača promovišemo i da budu članovi prvog tima. Naravno to ne može preko noći, da momci ne sagore i mi imamo strpljenja i želju da dokažemo da smo strpljivi u radu sa njima. Draško Knežević je pravi lider tima, a ima veliku podršku saigrača”, završio je Đajić.

foto:aba league/Dragana Stjepanović

About The Author