Repeša: Postigli mali cilj

Izjave trenera Budućnosti i Cedevite.

Budućnost je furioznim finišom pobijedila Cedevitu 80:78 u posljednjem meču 16. kola ABA lige.

“Može se reći da smo postigli mali cilj, ne onaj kompletni koji smo htjeli, da pobijedimo više od pet poena razlike. Kako se meč odvijao, možemo biti zadovoljni. Da je Cedevita pobijedila, ne bi bilo nezasluženo. Čestitam Cedeviti na odličnoj igri, a mi nismo imali energiju i odbranu, kao protiv Reala. Nismo našli lagana rješenja za njihova odvajanja na ‘low postu’. Međutim, nije nam nedostajala želja. Skokovima na kraju utakmice smo ih uhvatili i upisali pobjedu, koja je važna za nas”, rekao je Repeša.

Budućnost je došla do 11. pobjede koliko ima i Cedevita i dijele drugo mjesto. Cedevita je u prednosti jer je u utakmici u Zagrebu pobijedila sa pet poena razlike 63:58.

“Gledamo samo sebe, idemo utakmicu po utakmicu. Nema razloga da budemo opterećeni sa Cedevitom. Meni je najvažnije da neke segmente na prvom sljedećem treningu poboljšamo. Ključno je da kompletiramo sistem igre. Najviše bih volio da smo na početku sezone i da imamo šanse da budemo prvi, ali je najbitnije da dočekamo zdravi, svježi i u dobroj formi završnicu sezone”.

Trener gostiju složio se sa Repešom.

“Navijači su mogli uživati u utakmici. Domaćin je pobijedio, mogli smo i mi. Čestitaću igračima obje ekipe. Budućnost Voliju nije bilo lako, vidjelo se da su prije samo tri dana igrali protiv Reala. Mi smo odigrali dobro, nismo previše trenirali jer smo takođe imali težak raspored”, rekao je Slaven Rimac trener Cedevite.

foto.Budućnosti VOLI

About The Author

Možda ste propustili