Repeša najavio otkaze

Trener Budućnosti nakon poraza od Bajerna.

Budućnost je u 24. kolu Evrolige poražena od Bajerna kući u meču u kojem nisu pokazali pretjeranu volju i želju za pobjedom. Nakon meča trener jasmin reoeša se dugo zadržao u svlačionici sa svoijim igračima.

“Možda bi morao da bude i duži, s obzirom na to kako su izgledali pojedinci. Ne govorim o kvalitetu igre, već o govoru tijela. Pojedinci kao da se nisu pojavili na utakmici. Vidjeli ste energiju prije pet dana, vidjeli ste večeras. Ako mi neko objasni statistiku plus/minus za dva igrača da za 20 minuta iznosi minus 24, onda bi za 40 minuta bilo minus 50 – ja ne znam šta je to. Naravno da postoji mogućnost da donesemo odluku da se zahvalimo igračima koji ne pokazaju volju i želju”, rekao je Repeša.

Kao pozitino je izdvoji drugu četvrtinu.

“Deset minuta dobre košarke, trčanja, protoka lopte, dobre energije, odbrane… I to je to”.

Bajern je došao do 12 pobjede te su i dalje u igri za plej of.

“Naša razmišljanja i želje, i nešto što je postavljeno kao očekivanje jeste da budemo konkurentni. Mi smo više nego konkurentni, imamo 12 pobjeda. Rivali su nam ekipe koje su imale veće ambicije. Sada želimo da ostvarimo što bolje rezultate, da se borimo, a vjerujem da ćemo na kraju biti zadovoljni”, rekao je trener Bajerna Dejan Radonjić i nastavio:

“Počeli smo dobro, da bi oni u drugoj četvrtini igrali jako u odbrani, ušli u dobar napadački ritam. Na poluvremenu smo bili svjesni da ne možemo tako da nastavimo. Izašli smo drugačije u nastavku, igrali smo pametno, iz odbrane došli do nekoliko lakih poena, a kasnije čitali igru, bili mudri, baš onako kako smo se dogovorili i kako treba da se igra ovdje”.

foto:Buducnost VOLI

About The Author

Možda ste propustili