Razgovaraću sa saigračima ako treba

Kapiten Srbije o predstojećem Svjetskom kupu.

Teodosić je zbog povrede propustio EP 2017, ali će za Mundobasket biti više nego spreman, jer je odmarao posljednjih mjeseci nakon otkaza u Los Anđeles Klipersima.

“Prvi cilj je da budemo zdravi za pripreme. Neobično je, nisam navikao na ovakvu situaciju. Potpuno je novo iskustvo za mene, ali se nadam i posljednje. Tako je kako je. Dovoljno sam se odmorio i sada je vrijeme za rad. Moram da se koncentrišem na treninge, na košarku, da slobodno vrijeme prije pripreme iskoristim kako bih počeo na najbolji mogući način”, rekao je Teodosić za sajt FIBA.

Glavno pitanje je da li će za Srbiju igrati Nikola Jokić.

“Vjerujem. Nadam se da neće biti povreda ove godine i da takvih problema nećemo imati. Mislim da postoji šansa da svi budu tu. Ako nešto treba sa nekim od saigrača da razgovaram, naravno da ću to uraditi, ali to će biti među nama. To je način na koji rješavamo stvari, ne činimo to javno”.

Srbija će na SP u Kini igrati u Grupi D sa Angolom, Filipinima i Italijom.

“Sada je rano da se govori o medaljama i plasmanu na Olimpijske igre. Ali već sam isticao, ako budemo igrali kako umijemo i borili se koliko možemo, ostvarićemo dobar rezultat”, istakao je Teodosić.

Svetsko prvenstvo počinje 31. avgusta.

foto:fiba

About The Author

Možda ste propustili