Radovanović: Naše je da se borimo (VIDEO)

foto: KK Partizan NiS

U poslednjem, 6. kolu Top 16 faze Evrokupa, košarkaši Partizana NIS će na “domaćem” terenu u Ljubljani dočekati ekipu Metropolitansa.

Crno-bijeli će biti domaći tim u hali “Stožice” zbog novih mjera koje je Vlada Francuske usvojila o kretanju njenih žitelja van granica Evropske Unije. 

Pred posljednje kolo, Metropolitans ima skor 3:2, dok crno-bijeli imaju učinak od dve pobede i tri poraza. U ponedeljak, 8. marta 2021. novi šef stručnog štaba Partizana NIS je postao Aleksandar Matović koji pred sutrašnji duel kaže: 

“Veoma dobro znamo u kojoj smo poziciji i šta sutrašnja utakmica donosi. Ipak, ne smijemo puno da razmišljamo o događajima unaprijed. Na prvom mjestu, moramo  da se i pored svih problema pripremimo i da odigramo dobru utakmicu. Zatim da učinimo sve kako bismo zabilježili makar i mininalnu pobjedu. Tek onda, ako se za takvu situaciju izborimo na terenu, možemo razmišljati o tome šta nam je potrebno za prolaz u Top 8. Metropolitans je od pozicije lidera grupe stigao do mogućnosti da sutra ispadne, što znači da će i oni učiniti sve da budu na svom maksimumu. Mi ćemo se  fokusirati na prvi sljedeći napad, na prvi sljedeći skok i na prvu sljedeću odbranu. Kad se završi utakmica, svaki pojedinac mora biti siguran da smo pružili najviše što možemo u ovom trenutku”, poručio je Matović. 

Mladi krilni košarkaš Nikola Radovanović pred duel sa Metropolitansom kaže: 

“Iskreno se nadam da možemo do pobjede. Prethodne dvije utakmice smo pomalo nesrećno izgubili, igrali smo dobro. Sada treniramo, naše je da se borimo i damo sve od sebe. Imamo puno povrijeđenih igrača, Mika, Mozli, Novica koji mnogo znači, sada i Rade…ali vjerujem da možemo do pobjede ako damo sve od sebe i smanjimo greške u odbrani”, istakao je Radovanović. 

Foto:Slobodan Sandić/ Dragana Stjepanović, video: BC Partizan TV) 

About The Author