Radanov: Emotivan sam čovjek

Aleksa Radanov odigrao odličnu utakmicu protiv bivšeg kluba.

Aleksa Radanov je od 2014. godine bio naizmjenično po godina dana član Crvene zvezde, pa filijale FMP-a. Bek od 198 centimetara nije dobio ili ako hoćete zaslužio pravu šansu u Zvezdi. Sada nosi dres Igokee i na početku sezone igra više nego dobro. U pobjedi protiv bivše ekipe 75:68 istakao se sa 14 poena, sedam asistencija i četiri skoka. Poslije meča je izjavio kako je bio dodatno motivisan što je i pokazao reakcijom prema klupi Zvezde kada je slavio pobjedu.

“Ja sam emotivan čovjek, a kad igram protiv kluba u kojem sam bio jako dugo i gdje nisam dobio pravu šansu, možda nezasluženo, ja ne znam, ali eto dobio sam priliku da pokažem da zaslužujem i ta moja emocija nije namjerna niti uprerena protiv bilo koga, nego jednostavno sam emotivan čovjek sa punom željom da pokažem šta mogu i šta znam. To je neka moja reakcija ali svakako sam se izvinio zbog toga, ali ti nije izgleda naišlo na odobrenje”, rekao je Radanov.

Preuzimao je odgovornost kad je trebalo i kao uostalom i cijeli tim odigrao vrhunski meč.

“Kao što sam rekao u najavi utakmice, najbitnije je bilo da uđemo s energijom u meč, da pokažemo da je ovo domaći teren i da ga branimo na najbolji mogući način. Odigrali smo od samog starta jako, strpljivo i pametno u napadu, radili smo stvari koje smo pripremali, tako da smo to izveli na najbolji mogući način. Tokom cijelog meča smo se pitali i priveli ga kraju s pobjedom. Dobro, bilo je oscilacija u trećoj četvrtini, ali igrali smo protiv evroligaške ekipe, koja je jedna od najboljih i osvajač ABA lige, pa 20 razlike ništa ne znači jer to oni mogu da stignu. Izdržali smo i pobijedili”.

foto:Nikola Vuruna/Igokea

About The Author